Fietsroute ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het Westfries Genootschap

Historie
Bruggetje over de Langereis.
Bruggetje over de Langereis. (Foto: Archief)

VEENHUIZEN/SPANBROEK - Om de 100e verjaardag van het Westfries Genootschap te vieren, heeft Creatief Westfries een bijzondere fietstocht langs de Langereis uitgezet. De aftrap van deze bijzondere gedichtenfietstocht is zondag 18 mei om 10.30 uur. Startlocatie is bij Martien en Vera Scholten aan het Toevlucht 31 in Spanbroek. Kom ook ’fietsendevort’ genieten van alles in en rond dit mooie gebied. 

Schrijvers van Creatief Westfries hebben de omgeving rond de Langereis beschreven in Westfriese rijmen en verhaaltjes. Dit alles is verzameld in het fraaie boekje ‘Fietsendevort’, een boekje met daarin ook de routebeschrijving met fietskaartje en informatie over de omgeving. Het boekje is samengesteld door Dilly Koetsier en Jaap Meester. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Maar eerst is er ’n koppie. 

Het startschot wordt gegeven door de dichter van Medemblik, Martine Meester van Groningen. Martine is sinds 2023 de dichter van Medemblik. Zij is het jongste lid van de schrijfgroep Hoogwoud van Creatief Westfries. Het boekje is tegen contante betaling van 5 euro ter plekke te verkrijgen. Met het boekje kun je de route hierna op eigen gelegenheid rijden. Je kunt op veel punten starten. 

Na 18 mei is het boekje te bestellen via skroivendevort@creatiefwestfries.nl en op verschillende adressen te koop. Meer informatie hierover op www.creatiefwestfries.nl onder ‘Nuws’. Kijk op de 18e even op de website voor het laatste nieuws!