Informatiekraam voor digitale ondersteuning Alkmaar

Zorg
Noordwest staat voor je klaar.
Noordwest staat voor je klaar. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - De digitale ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel en dat kan best ingewikkeld zijn. Ben je benieuwd hoe je ondersteuning kunt krijgen in de digitale wereld? En hoe je bijvoorbeeld je onderzoeksuitslagen zelf kunt inzien in Mijn Noordwest? Kom dan maandag 15 april naar de kraam voor digitale ondersteuning.

Informatiekraam

Noordwest staat samen met de Bibliotheek Kennemerwaard voor je klaar van 10:00 tot 13:00 uur, om je van alle informatie en ondersteuningsmogelijkheden te voorzien. Je vindt de kraam in de centrale hal bij de rode trap, Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar.

Aanbod bibliotheek digitale vaardigheden

Bibliotheken organiseren regelmatig cursussen en inloopspreekuren, voor ondersteuning bij digitale zaken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • het werken met een computer, tablet of smartphone
  • het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen)
  • zoeken naar betrouwbare informatie op internet
  • het regelen van gezondheidszaken via internet

Patiëntenservice Noordwest

Patiënten van Noordwest kunnen bij de patiëntenservice terecht voor vragen over de digitale zorg, waaronder het patiëntenportaal Mijn Noordwest. Maar ook om bijvoorbeeld een videoconsult te oefenen.

De kraam is tot stand gekomen uit een samenwerking voor digitale ondersteuning, met huisartsenorganisaties HONK en HKN en Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken.