Veiling bij Happy Days voor Ethiopische studenten

Nieuws
De Ethiopië veiling bij Happy Days wordt vrijdag 12 april georganiseerd.
De Ethiopië veiling bij Happy Days wordt vrijdag 12 april georganiseerd. (Foto: Stockfoto)

GROOTEBROEK - Westfriese ondernemers met hun familie, vrienden en relaties maken zich weer op voor de jaarlijkse grote Ethiopië veiling op vrijdag 12 april bij Happy Days in Grootebroek. Inzet is het sponsoren van straatarme maar ambitieuze jongens en meisjes uit de trieste sloppenwijken van Addis Abeba.

Prachtige en bijzondere kavels zijn weer in de aanbieding: kaarten voor wedstrijden van AZ met etentje in de bestuurskamer, kaarten voor wedstrijden van Ajax, kaarten voor bijwonen van de talkshow van Huberto Tan of Beau, voor de finale van de Masked Singers, voor Holland’s Got Talent, en Ziggo Sport Race Café, schuittochten op de Groote Vliet, rondvaart in een salonboot door de grachten van Amsterdam, een vakantie op Curaçao, en daarnaast uiteraard nog veel meer leuke grotere en kleinere koopjes.

Stichting

De stichting Studenten Ethiopië is opgezet door Westfriese ondernemers, en richt zich op kinderen die aanvankelijk gedoemd zijn tot een troosteloos zwervend en bedelend bestaan. Ook jongeren die veel in hun mars hebben, kunnen in Ethiopië zonder hulp geen kant meer heen omdat onderwijs na de basisschool niet meer vergoed wordt. Maar dankzij onder meer de opbrengst van de veiling kunnen zij zich wél verzekeren van een toekomst met werk en een baan. “Scholing en werk is essentieel, voor deze jonge mensen, voor hun familie, maar ook voor de toekomst van Ethiopië,” vindt voorzitter Jan van Vliet van de stichting. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan de studenten.

Geslaagd

Westfriese ondernemers sponsoren onder meer via de veilingen al 25 jaar allerlei hulpprojecten in de Ethiopische hoofdstad. Zoals de bouw van huisjes en een school voor bijna duizend leerlingen, en diverse sociale ondersteuningsprojecten. De stichting Studenten Ethiopië heeft in Addis
Abeba contacten opgebouwd die in de immense sloppenwijken de kandidaat-studenten vinden. Inmiddels zijn in de loop der jaren meer dan honderd jonge mensen met succes afgestudeerd. “Met een gemiddeld slagingspercentage van 85 procent scoren we in dit land heel hoog. En vrijwel altijd kunnen ze een baan krijgen of zelf iets ondernemen als ze eenmaal hun papieren hebben,” vertelt Van Vliet. “Iedere euro die de veiling opbrengt is absoluut geweldig besteed.”

Informatie

Er wordt naar gestreefd om rond de 25.000 euro op te halen met de veiling, die wordt georganiseerd door Stichting Studenten Ethiopië in samenwerking met leden van het comité van de gemeenschapsveiling van Onderdijk. Ga voor meer informatie naar: www.stichtingstudentenethiopie.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda