Heb jij een woningzoekend kind? De oplossing: een generatiewoning van Bakker Systeembouw

Partnerbijdrage
Een generatiewoning is heel geschikt voor je ouders of je kind die een huis zoekt.
Een generatiewoning is heel geschikt voor je ouders of je kind die een huis zoekt. (Foto: aangeleverd)

URSEM - Ben jij een ouder die zich zorgen maakt om de zoon of dochter van in de twintig of zelfs dertig? Omdat hij of zij maar geen woonruimte weet te vinden? Bakker Systeembouw heeft dan de tijdelijke oplossing in huis: de generatiewoning. Hiermee krijgt jouw kind alsnog snel een eigen woonplek. Het enige wat nodig is, is wat ruimte in de achtertuin. En het mooie is: je hoeft de woning niet te slopen als jouw vlees en bloed alsnog een eigen woning weet te bemachtigen. De generatiewoning kan namelijk met wat eenvoudige ingrepen worden omgeturnd tot een mantelzorgwoning voor jouw op leeftijd rakende vader of moeder.

Nu bejaardenhuizen veelal zijn verdwenen, (zorg)kosten maar blijven stijgen en pensioenen niet of slechts deels gelijke tred houden met deze ontwikkelingen staan veel ouderen en hun kinderen voor een dilemma. De mantelzorgwoning is dé oplossing om op een goedkope manier toch je eigen plek en privacy te behouden als oudere, met de warmte van de eigen familie op korte loopafstand. Een bonus bij dit alles is dat het ambachtelijke karakter ervan af spat, want het zijn hoogwaardige, hout-getimmerde woningen.

Ook opa of oma is er op termijn bij gebaat want dit type woning kan eenvoudig worden omgebouwd tot een mantelzorgwoning

De houtlook van de woningen geeft ze bovendien zowel van binnen als buiten een klasse-uitstraling. “Met een mooie badkamer, woonkamer, keuken en al het andere dat je in een woonhuis nodig hebt, maar dan gebouwd met letterlijk een timmermansoog”, verklaart eigenaar Wil Bakker. “Uiteraard zijn de woningen gelijkvloers en zo groot dat ze het gevoel geven van een mooie privéruimte maar tegelijkertijd weer niet zo groot dat ze niet in een reguliere tuin passen.”

Meerwaarde in meerdere opzichten

Ook gemeenten zien in deze tijden van hoge woningnood de meerwaarde van de woonoplossingen die Bakker Systeembouw aandraagt. Mantelzorgwoningen worden in negen van de tien gevallen vergunningsvrij gebouwd en generatiewoningen zijn regelmatig ook vergunningsvrij. En als ze dat niet zijn, werkt de gemeente vaak ruimhartig mee. Niet alleen bij de vergunningverlening, ook qua subsidiemogelijkheden. “Ook de overheid ziet de grote knelpunten op woongebied, zowel voor ouderen als (jong)volwassenen”, vertelt Bakker. “In perioden van schaarste is maatwerk bieden nog moeilijker, maar dat is precies wat Bakker Systeembouw toch doet en dat zien gemeenten.”

Zeer betaalbare woonoplossing

Tegen een betaalbare prijs welteverstaan, want de woonoplossingen van Bakker Systeembouw zijn veel betaalbaarder dan een reguliere woning en dan zijn de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en fiscale aftrekposten nog niet eens genoemd. De generatiewoning annex mantelzorgwoning is bovendien duurzaam en dan niet alleen qua bouwmaterialen: “Wanneer de kinderen hun eigen plek elders vonden en opa en oma hun laatste rustplaats, wordt de woning in de achtertuin eenvoudig omgebouwd naar opslagruimte, hobbyschuur of kantoor”, besluit Bakker.

Meer weten? Laat je inspireren Bakker-Systeembouw BV (bakkersysteembouw.nl) en bel naar Bakker Systeembouw: 072-5021402 of 06-12992673. 

Het bedrijf is al decennia gevestigd aan de Drechtelandsedijk 47 in Ursem. Ook gespecialiseerd in onder andere terrasoverkappingen, dierenverblijven (stallen), zomerhuisjes en houten garages.

Door een kundige indeling, zijn alle faciliteiten aanwezig.
En er is nog ruimte genoeg over!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda