Maak kennis met eetcafé De Bonte Veer tijdens open dag

Uitgaan
Kom gezellig langs tijdens de open dag van eetcafé De Bonte Veer in Enkhuizen.
Kom gezellig langs tijdens de open dag van eetcafé De Bonte Veer in Enkhuizen. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - Iedereen is tijdens de open dag op zaterdag 23 maart welkom om kennis te maken met het team van De Bonte Veer. In het eetcafé werken medewerkers samen met mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers van Leekerweide.

Het café organiseert veel activiteiten. Zo was de ‘stamppot met smartlappen’-avond van afgelopen februari een groot succes en helemaal uitverkocht. Toch bleken veel gasten nog niet bekend te zijn met De Bonte Veer. “Mensen zijn verrast door ons mooie café in Enkhuizen”, vertelt Dennis Kwakernaak. Dennis vormt samen met Ilja Sierkstra en Vincent Huitinga het vaste team van De Bonte Veer. “We organiseren deze open dag om meer bekendheid te creëren.”

Activiteiten

De Bonte Veer organiseert wekelijks activiteiten, zoals de aanschuiftafel. Buurtbewoners kunnen op woensdag, donderdag of vrijdag aanschuiven voor een wisselende, gezonde en smakelijke daghap tegen een aantrekkelijke prijs. Ook is er een spelletjesmiddag, een koffieochtend voor ouderen en ‘koffie met een rietje’. Hier kunnen ouders met kinderen elkaar ontmoeten en met elkaar praten over bijvoorbeeld opvoeding of andere alledaagse zaken. De gemene deler tussen de activiteiten is het sociale aspect: niemand hoeft zich eenzaam te voelen en er hangt altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer in het café.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda