Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam, naast Danny Schouten en burgemeester Don Bijl.
Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam, naast Danny Schouten en burgemeester Don Bijl. (Foto: Evert Ruis)

Presentatie jubileumboek Purmer 400 jaar

Algemeen

PURMER -  De feestweek ter gelegenheid van 400 jaar Purmer is in volle gang. De grote tent aan de Oosterweg in de Purmer was vorig weekend en ook komend weekend weer het decor van gezellige feestavonden. Met tal van activiteiten tussendoor. Afgelopen zondag, tijdens de reünie/familiedag, is in de feesttent ook het jubileumboek ‘De Purmer is mijn gebied 1622-2022’ gepresenteerd.

Danny Schouten, voorzitter van de Stichting Purmer 400 Jaar reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam. Zij overhandigde daarna een exemplaar aan burgemeester Don Bijl. Marian van der Weele, burgemeester van gemeente Waterland, ontving een derde exemplaar.

Het rijk geïllustreerde boek telt 240 pagina’s. Tientallen artikelen, erfgoedbronnen en interviews brengen het verleden, heden en de toekomst van de polder in beeld. Het boek bevat boeiende verhalen over onder andere het ontstaan van de droogmakerij, de boerderijen en bewoners, de bouw van de Purmerkerk, het onderwijs, het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de woningbouw.

Herinneringen

Huidige inwoners vertellen in korte interviews hun herinneringen aan de polder. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, musea, historische en archeologische verenigingen in de regio leveren mooie bijdragen met artikelen en beschrijvingen van afbeeldingen van objecten uit hun collectie.

Een absolute aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor de rijke geschiedenis van de Purmer. Belangstellenden kunnen het boek aanvragen via de website van Stichting Purmer400.

Sponsors

Het boek is mede tot stand gekomen door sponsoring van Gemeente Edam-Volendam, Gemeente Waterland, Gemeente Purmerend, Vereniging Purmerbelang, Purmerkerk, Fonds Eiercentrale Purmerend, Koninklijke Boon Edam International B.V., Prins Bernhard Cultuurfonds, Boekenfonds Elisabeth Grent / F.J.A.M. van der Helm.

Voor de nog overige activiteiten kijk even op de website van Purmer400. 

Een van de activiteiten.
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Peperbloem organiseert workshop herfststuk maken Partnerbijdrage 15 sep, 08:09
Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Afbeelding
De Kleine Jantje Beton Loterij van start Algemeen 14 sep, 14:15
Afbeelding
Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend Algemeen 13 sep, 09:22
Afbeelding
Rectificatie special Rodi Duurzaam Algemeen 12 sep, 12:00
Afbeelding
Stoffelijk overschot aangetroffen in Markermeer 112-nieuws 8 sep, 20:51
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 7 sep, 14:31
Afbeelding
Een kijkje op de biodynamische boerderij van Jeroen en Rosalinde Duurzaam 6 sep, 17:00
Afbeelding
Warm weer trekt maden aan: tips om container madenvrij te houden Algemeen 6 sep, 14:49
Afbeelding
‘Israel en de laatste dagen’, zaterdag 10 september, 19.00 uur, AMVO Volendam Partnerbijdrage 6 sep, 13:41
Afbeelding
Le Champion zoekt vrijwilligers voor Dam tot Dam weekend Sport 5 sep, 08:54
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 1 sep, 13:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.