Presentatie jubileumboek Purmer 400 jaar

Algemeen
Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam, naast Danny Schouten en burgemeester Don Bijl.
Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam, naast Danny Schouten en burgemeester Don Bijl. (Foto: Evert Ruis)

PURMER -  De feestweek ter gelegenheid van 400 jaar Purmer is in volle gang. De grote tent aan de Oosterweg in de Purmer was vorig weekend en ook komend weekend weer het decor van gezellige feestavonden. Met tal van activiteiten tussendoor. Afgelopen zondag, tijdens de reünie/familiedag, is in de feesttent ook het jubileumboek ‘De Purmer is mijn gebied 1622-2022’ gepresenteerd.

Danny Schouten, voorzitter van de Stichting Purmer 400 Jaar reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam. Zij overhandigde daarna een exemplaar aan burgemeester Don Bijl. Marian van der Weele, burgemeester van gemeente Waterland, ontving een derde exemplaar.

Het rijk geïllustreerde boek telt 240 pagina’s. Tientallen artikelen, erfgoedbronnen en interviews brengen het verleden, heden en de toekomst van de polder in beeld. Het boek bevat boeiende verhalen over onder andere het ontstaan van de droogmakerij, de boerderijen en bewoners, de bouw van de Purmerkerk, het onderwijs, het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de woningbouw.

Herinneringen

Huidige inwoners vertellen in korte interviews hun herinneringen aan de polder. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, musea, historische en archeologische verenigingen in de regio leveren mooie bijdragen met artikelen en beschrijvingen van afbeeldingen van objecten uit hun collectie.

Een absolute aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor de rijke geschiedenis van de Purmer. Belangstellenden kunnen het boek aanvragen via de website van Stichting Purmer400.

Sponsors

Het boek is mede tot stand gekomen door sponsoring van Gemeente Edam-Volendam, Gemeente Waterland, Gemeente Purmerend, Vereniging Purmerbelang, Purmerkerk, Fonds Eiercentrale Purmerend, Koninklijke Boon Edam International B.V., Prins Bernhard Cultuurfonds, Boekenfonds Elisabeth Grent / F.J.A.M. van der Helm.

Voor de nog overige activiteiten kijk even op de website van Purmer400. 

Een van de activiteiten.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda