Deze 10 BN’ers komen uit Volendam

Nieuws
Deze 10 BN'ers komen uit Volendam!
Deze 10 BN'ers komen uit Volendam! (Foto: rodi.nl)

EDAM-VOLENDAM - In Volendam zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit Volendam? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Volendam komen!

Bekende Nederlanders uit Volendam

Deze 10 BN’ers komen uit Volendam:

  • Jan Smit
  • Jan Keizer
  • Wim Jonk
  • Monique Smit
  • Kees Tol
  • Anny Schilder
  • Joey Veerman
  • Nick Schilder
  • Simon Keizer
  • Jan Dulles

1. Jan Smit

Jan Smit, geboren en getogen in Volendam, is een bekende Nederlandse zanger, presentator en entertainer. Hij brak door op jonge leeftijd en groeide uit tot een van de meest succesvolle artiesten van Nederland. Naast zijn muzikale carrière is Jan Smit ook actief als presentator, onder andere voor verschillende televisieprogramma’s. Ook is hij voorzitter geweest van FC Volendam. Met zijn kenmerkende stemgeluid en charismatische uitstraling heeft hij een grote schare fans en een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Hij is de broer van Monique Smit.

2. Jan Keizer

Jan Keizer, geboren en getogen in Volendam, is vooral bekend als de charismatische zanger van de legendarische Nederlandse band BZN. Met hits als Mon Amour en Pearlydumm veroverde de band de harten van vele Nederlanders en internationale fans. Zijn warme stem en podiumprésence maken hem een icoon in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

3. Wim Jonk

Wim Jonk, geboren in Volendam, is een voormalig profvoetballer huidig voetbaltrainer. Na een succesvolle carrière als middenvelder bij clubs als FC Volendam, Ajax, Inter Milan en PSV, heeft hij zich toegelegd op het trainersvak. Jonk staat bekend om zijn inzicht in het spel en zijn technische vaardigheden. Als voetbalanalist deelt hij regelmatig zijn expertise op televisie en blijft hij een gerespecteerde figuur binnen de sportgemeenschap. Op het voetbalveld had Jonk een goede connectie Bergkamp, waar hij veel mee samenspeelde.

4. Monique Smit

Monique Smit, geboren en getogen in Volendam, is een veelzijdige Nederlandse artieste. Ze brak door in de muziekindustrie met haar frisse stemgeluid en charismatische optredens. Als zangeres heeft ze diverse hits op haar naam staan en treedt ze regelmatig op in binnen- en buitenland. Daarnaast is Monique ook bekend als presentatrice, onder andere van programma’s zoals Zapp Kids Top 20 en Wild van Muziek. Met haar talent en warme persoonlijkheid blijft ze geliefd bij een breed publiek. Ze is de zus van Jan Smit.

5. Kees Tol

Kees Tol, geboren en getogen in Volendam, is een bekend gezicht in de Nederlandse entertainmentwereld. Hij is de neef van jan Smit en Simon Keizer. Kees Tol is een presentator en televisiepersoonlijkheid. Met zijn warme uitstraling en vlotte presentatiestijl is Kees regelmatig te zien op de Nederlandse televisie, waar hij programma’s presenteert zoals De Zomer Voorbij. Zijn band met Volendam blijft een belangrijk onderdeel van zijn identiteit en werk. In 2013 deed hij mee aan het programma Wie is de Mol?, waar hij de mol bleek te zijn.

6. Anny Schilder

Anny Schilder, geboren en getogen in Volendam, is een legendarische zangeres die bekendheid verwierf als lid van de populaire band BZN. Met haar kenmerkende stem en charisma heeft ze talloze hits op haar naam staan, waaronder Mon Amour en Pearlydumm. Ook na haar tijd bij BZN bleef ze succesvol in de muziekindustrie, met soloalbums en optredens. Anny Schilder blijft een iconische figuur in de Nederlandse muziek, geworteld in de rijke tradities van Volendam.

7. Joey Veerman

Joey Veerman, geboren in Purmerend is een voetballer bij PSV. Als middenvelder heeft hij indruk gemaakt bij clubs als SC Heerenveen en momenteel speelt hij als een van de sterkhouders bij PSV. Zijn uitstekende spel trok de aandacht van het Nederlands elftal, waar hij in 2023 zijn debuut maakte. Met interesse van buitenlandse clubs staat Veerman aan de vooravond van een veelbelovende internationale carrière.

8. Nick Schilder

Nick Schilder, geboren en getogen in Volendam, is een gerenommeerde zanger en muzikant die nationale bekendheid verwierf als deel van het duo Nick & Simon. Samen met zijn voormalig muzikale partner Simon Keizer heeft hij talloze hits geproduceerd, zoals Pak maar mijn hand en Rosanne. Hun muziek omarmt de traditionele Volendamse sound met moderne invloeden, waardoor ze geliefd zijn bij een breed publiek. Nick blijft een icoon van de Nederlandse muziekscene en is tegenwoordig druk bezig met zijn solocarrière.

9. Simon Keizer

Simon Keizer, geboren en getogen in Volendam, is een bekende Nederlandse zanger en lid van het voormalige duo Nick & Simon. Samen met zijn muzikale partner Nick Schilder heeft hij talloze hits op zijn naam staan, zoals Rosanne en Pak maar mijn hand. Met hun aanstekelijke melodieën en harmonieuze stemmen hebben ze een vaste plek veroverd in de Nederlandse muziekscene en een grote schare fans. Inmiddels is Simon Keizer bezig aan een solocarrière.

10. Jan Dulles

Jan Dulles, geboren en getogen in Volendam, is een veelgeprezen zanger en muzikant, bekend als de leadzanger van de Nederlandse band 3JS. Met zijn karakteristieke stemgeluid en gepassioneerde optredens heeft hij vele harten veroverd. De muziek van 3JS omvat een mix van folk, pop en rock, waarmee ze een breed publiek aanspreken. Jan blijft een prominente figuur in de Nederlandse muziekwereld, zowel solo als met zijn band.