Deze 10 BN’ers komen uit Purmerend

Nieuws
Hans Klok is geboren in Purmerend.
Hans Klok is geboren in Purmerend. (Foto: Frank Wiggers)

PURMEREND - In Purmerend zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit Purmerend? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Purmerend komen!

Bekende Nederlanders uit Purmerend

Deze 10 BN’ers komen uit Purmerend:

  • Hans Klok
  • Britt Dekker
  • Kees Kwakman
  • Kim van Kooten
  • Kasper van Kooten
  • Nienke Plas
  • Joey Veerman
  • Ellen Pieters
  • Vincent van der Voort
  • Femke van der Laan

1. Hans Klok

Hans Klok, geboren en getogen in Purmerend, is een internationaal gerenommeerde illusionist en goochelaar. Bekend om zijn spectaculaire en adembenemende illusies, heeft hij de wereld veroverd met zijn magische shows. Met optredens in onder andere Las Vegas met Pamela Anderson, heeft Klok zijn naam gevestigd als een van ‘s werelds beste illusionisten. Zijn vakmanschap, charme en unieke stijl hebben hem geliefd gemaakt bij zowel nationaal als internationaal publiek.

2. Britt Dekker

Britt Dekker, geboren en getogen in Purmerend, is een bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en paardrijdster. Ze verwierf aanvankelijk bekendheid door haar deelname aan het reality-tv-programma "Echte Meisjes in de Jungle". Daarna werd ze een veelgevraagde tv-presentatrice en verscheen ze regelmatig in verschillende programma’s. Haar oprechte persoonlijkheid en humor hebben haar geliefd gemaakt bij het Nederlandse publiek, en ze blijft actief in de entertainmentwereld met diverse projecten.

3. Kees Kwakman

Kees Kwakman, afkomstig uit Purmerend, is een voormalig professioneel voetballer die voornamelijk bekend staat om zijn tijd bij clubs als FC Volendam en NAC Breda. Als verdedigende middenvelder was hij een consistente kracht op het veld, bekend om zijn sterke passing en strategisch inzicht. Na zijn actieve carrière als speler heeft Kwakman de overstap gemaakt naar het coachen en analyseren van voetbal, waarbij hij zijn expertise blijft delen met het publiek.

4. Kim van Kooten

Kim van Kooten, geboren in Purmerend, is een bekende Nederlandse actrice en scenarioschrijfster. Van Kooten heeft in tal van films en televisieseries gespeeld en heeft ook succesvolle scenario’s geschreven, zoals voor de film Alles is Liefde. Haar veelzijdigheid en talent hebben haar een prominente positie gegeven in de Nederlandse film- en televisiewereld. Kim is de dochter van cabaretier Kees van Kooten en zus van Kasper van Kooten.

5. Kasper van Kooten

Kasper van Kooten, geboren in Zuidoostbeemster, is een veelzijdig talent in de Nederlandse entertainmentwereld. Hij staat vooral bekend als acteur en cabaretier. Van Kooten vergaarde bekendheid door zijn optredens onder andere zoals All Stars en Toscane. Daarnaast heeft hij meerdere succesvolle theatershows en cabaretprogramma’s op zijn naam staan. Als muzikant heeft hij ook albums uitgebracht en optredens verzorgd. Kasper van Kooten blijft een prominente figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie. Kasper is de zoon van cabaretier Kees van Kooten en broer van Kim van Kooten.

6. Nienke Plas

Nienke Plas, geboren en getogen in Purmerend, is een bekende Nederlandse YouTuber en presentatrice. Ze vergaarde bekendheid met haar humoristische en eerlijke video’s op sociale media, waarin ze openhartig praat over haar leven als moeder en vrouw. Plas heeft een grote online aanhang en verschijnt inmiddels ook regelmatig op televisie en streamingsdiensten, waaronder als deelneemster aan programma’s als LOL: Last One Laughing en Ranking the Stars.

7. Joey Veerman

Joey Veerman, geboren in Purmerend is een voetballer bij PSV. Als middenvelder heeft hij indruk gemaakt bij clubs als SC Heerenveen en momenteel speelt hij als een van de sterkhouders bij PSV. Zijn uitstekende spel trok de aandacht van het Nederlands elftal, waar hij in 2023 zijn debuut maakte. Met interesse van buitenlandse clubs staat Veerman aan de vooravond van een veelbelovende internationale carrière.

8. Ellen Pieters

Ellen Pieters, geboren in Purmerend, is een bekende Nederlandse actrice en zangeres. Ze heeft een indrukwekkende carrière in het theater, waar ze diverse rollen vertolkte in musicals en toneelstukken. Daarnaast heeft ze ook op televisie te zien, zoals bij Het Klokhuis en Kopspijkers, waarbij ze haar veelzijdigheid als actrice heeft laten zien. Ellen Pieters wordt gewaardeerd om haar talent en veelzijdigheid binnen de Nederlandse entertainmentindustrie.

9. Vincent van der Voort

Vincent van der Voort, geboren en getogen in Purmerend, staat bekend als een van de toonaangevende professionele darters van Nederland. Zijn opvallende bijnaam "The Dutch Destroyer" past perfect bij zijn stijl op het dartbord. Van der Voort heeft deelgenomen aan tal van prestigieuze toernooien en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de dartswereld. Zijn vastberadenheid en vaardigheden hebben hem een geliefde figuur gemaakt onder dartfans wereldwijd.

10. Femke van der Laan

Femke van der Laan, geboren in Middenbeemster, is een journalist, programmamaakster en schrijfster. Ze is daarnaast de weduwe van de voormalige burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Na zijn overlijden schreef Femke columns en gaf ze presentaties over het rouwverwerkingsproces. Van der Laan presenteert sinds 1 september 2022 het VPRO-radioprogramma Nooit meer slapen.