De 10 beste restaurants in Haarlem!

Algemeen
De beste restaurants van Haarlem? We zetten ze voor je op een rij!
De beste restaurants van Haarlem? We zetten ze voor je op een rij! (Foto: Pexels)

HAARLEM - Geen zin om zelf te koken en wil je even lekker een avond uit eten in Haarlem? Wij schotelen je een menu voor met de 10 beste restaurants in Haarlem! In de bruisende stad kun je je hart ophalen. Haarlem zit boordevol met bekende en minder bekende culinaire hotspots waar jij leuk en vooral heel lekker kunt eten.

Liever eten bestellen/ eten thuisbezorgd hebben in Haarlem? Bekijk dan deze suggesties!

Uit eten in Haarlem? Ontdek onze tips voor restaurants!

• Table 24
• De Kale Pater
• Frenchie
• Jin Lai
• Fortuyn
• La Forca
• Café Colette
• Coster 52°
• Bambu
• Fishbar Monk

Haarlem is een heerlijke, veelzijdige stad waar ontzettend veel te beleven is en waar veel leuke restaurants zitten. Of je nu wilt shoppen, stappen of door de historische stad wilt slenteren, Haarlem is klaar om ontdekt te worden. En dat geldt ook voor de heerlijke restaurants in Haarlem en lunchrooms die de stad rijk is. Want of je nu van een culinaire ontdekkingsreis houdt of op zoek bent naar een vertrouwd recept, wáár je ook trek in hebt: uit eten in Haarlem is altijd een feestje. Wij hebben de leukste restaurants in Haarlem voor je verzameld. Om van te smullen!

1. Table 24 

Geluk is zoveel mooier als je het met iedereen kunt delen! Nét als lekker eten. Daarom draait het bij Table 24 om ‘social en shared dining’: het delen van heerlijke voor- en nagerechten uit de internationale keuken met iedereen aan tafel. Het hoofdgerecht bestel je á la carte. Table 24 aan de Oude Groenmarkt, een van onze favoriete restaurants, is voor velen de perfecte afsluiter van een drukke dag of een smakelijk sociale inleiding van het weekend. Neem plaats op het ruime terras aan de Oude Groenmarkt en vier het leven met jouw favoriete mensen bij dit unieke restaurant in Haarlem!

Adres: Oude Groenmarkt 24

2. De Kale Pater 

Uit eten in Haarlem met karakter, dát doe je bij De Kale Pater. Dit gemoedelijke restaurant in Haarlem combineert gezelligheid met romantiek en dit alles in een unieke ambiance. Zeker een voor op je lijstje van leuke restaurants in Haarlem. Want naast lekker eten van de grill kijk je door de open keuken live mee met hoe jouw diner wordt bereid. Sowieso kijk je je ogen uit. Het restaurant in Haarlem-Centrum is stijlvol aangekleed met originele kerkbeelden, grote kaarsen en een heus altaar als bar. Waan je in middeleeuwse sferen in dit klassieke restaurant in een van de meest pittoreske straatjes van Haarlem!

Adres: Schagchelstraat 19

beste restaurants haarlem

Beeld: Pexels

3. Frenchie

Sinds 2018 vind je op de Gedempte Oude Gracht Frenchie. Het in dit authentieke Haarlemse pand gevestigde Frans-georiënteerde restaurant staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en gerechten die niet alleen de smaakpapillen aangenaam zullen verrassen, maar ook een lust voor het oog zijn. Bij Frenchie wordt regelmatig geëxperimenteerd met wat er op tafel wordt gezet - tot groot genoegen van de gasten. Niet voor niets zit het vaak bomvol bij dit Haarlemse restaurant. Need we say more?

Adres: Gedempte Oude Gracht 46

4. Jin Lai 

De beste keukens van de wereld, verzameld onder één dak. Jin Lai tovert de meest heerlijke oosterse specialiteiten en wokgerechten op tafel. En het beste nieuws: dankzij het all-you-can-eat-concept kun je deze állemaal proeven. Dat maakt het tot een van de meest veelzijdige restaurants in Haarlem. Van typische Chinese gerechten en Europese lekkernijen, met een sterke Italiaanse knipoog, tot sushi en natuurlijk spectaculaire desserts: uit eten in Haarlem bij Jin Lai valt altijd in de smaak. Jin Lai, dat noemen wij nu écht een wereldrestaurant in Haarlem!

Adres: Prins Bernhardlaan 2

5. Fortuyn 

Zeven dagen per week, van koffie en krantjes tot lekker eten en uitgebreid tafelen. Bij Fortuyn op de Grote Markt kun je de hele dag door terecht. Dit stoere café-restaurant – bekend om de verrukkelijke Fortuyn-appeltaart – is een plaatje. Nét als het uitzicht op het historische hart van de stad. Klets bij op het prachtige terras van dit restaurant op de Grote Markt of kijk je ogen uit binnen in het stijlvol gerenoveerde monumentale pand. Dit restaurant in Haarlem heeft meer verrassingen. Ontdek de unieke ‘Achtertuyn’, de tuinkamer van Fortuyn, inclusief eigen Green Egg-barbecue. Misschien zit je hier wel op een van de mooiste plekken/in een van de mooiste restaurants van de stad! De gerechten op de menukaart van Fortuyn worden grotendeels bereid met de Josper-grilloven. Deze traditionele Spaanse houtskooloven vind je maar op een paar plekken in Nederland!

Adres: Grote Markt 23

beste restaurants haarlem
Foto: Bambu Haarlem Instagram

6. La Forca

In hartje Haarlem, in de Frankestraat, vinden we La Forca. Een ontzettend sfeervolle Italiaan met een service waar je blij van wordt. La Forca is ook onder haar Italiaanse gasten een goed bezocht Haarlems restaurant. Gastvrijheid staat er hoog in het vaandel, evenals kwalitatief goed eten voor een mooie prijs. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook voortreffelijk. ‘De beste Italiaan van Haarlem’, aldus onze redactie.

Adres: Frankestraat 17-19

7. Café Colette 

‘Non, je ne regrette rien’. Dat is wat je tegen jezelf zegt na een bezoekje aan Café Colette aan de Oude Groenmarkt. Deze Franse bistro ademt joie de vivre. Ben je op zoek naar een restaurant in Haarlem waar je kunt genieten van de lekkerste Franse wijnen en typische specialiteiten als oesters, gegrild piepkuiken, escargots, steak tartare of een onvergetelijke crème brûlée? Stop maar met zoeken. Café Colette is de Haarlemse zonnekoning van de Franse keuken. Een vleugje Parijs op de Oude Groenmarkt, zo mogen we deze bijzondere bistro wel noemen!

Adres: Oude Groenmarkt 22

8. Coster 52° 

Waar kan je lekker eten en drinken én tegelijkertijd iets leren over de rijke geschiedenis van Haarlem? Maak kennis met Coster 52° aan de Lange Veerstraat. Dit restaurant in Haarlem-Centrum is veel meer dan alleen een gezellig eetcafé. Je steekt er ook van alles op over historisch Haarlem. Een goed verhaal en een net zo aantrekkelijke menukaart; Coster 52° heeft alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit. Wil je echt even ontsnappen aan de drukte van alledag? Bij dit restaurant in Haarlem vind je ook een heuse escaperoom met als thema de 80-jarige oorlog.

Adres: Lange Veerstraat 20-22

beste restaurants haarlem

9. Bambu 

Een stukje Bali op de Grote Markt in Haarlem. Bambu serveert Asian streetfood en doet dat geheel in een eilandvibe. Relaxt, kleurrijk en volop ruimte voor de natuur. De internationale koks in de keuken toveren de lekkerste Aziatische bites op tafel. Hapjes voor de kleine trek, maar ook voorgerechten die meer vullen. En dat de hele dag door want je kunt bij Bali vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts aanschuiven. Natuurlijk heeft ook dit restaurant in Haarlem de beschikking over een ruim terras op de Grote Markt, waar jij in het zonnetje heerlijk weg kunt dromen. Het echte Azië was op een warme zomerdag nog nooit zo dichtbij. Een van de fijnste restaurants van Haarlem.

Adres: Grote Markt 12

10. Fishbar MONK

Visliefhebbers zijn helemaal op hun plek bij Fishbar MONK aan de Turfmarkt in Haarlem. Bij dit paradijsje aan het Spaarne is het alleen vis dat de klok slaat. Ontdek de veelzijdigheid van visgerechten, geniet van maar liefst vier soorten oesters en proef vissoorten die je niet elke dag op je bord vindt. Fishbar MONK bereidt namelijk met liefde Nederlandse en Mediterrane vis (een internationaal restaurant aan het Spaarne dus), die vaak als bijvangst door vissers aan boord wordt gehaald. Bij dit restaurant in Haarlem kun je lekker eten op het terras aan het Spaarne, maar binnen is het uitzicht net zo mooi. Dit pareltje - een van onze favoriete restaurants in Haarlem - móét je ontdekken!

Adres: Turfmarkt 20