Dit wist jij vast niet over Haarlem Schalkwijk

Algemeen
De wandeling voert weer naar mooie plekken in Schalkwijk.
De wandeling voert weer naar mooie plekken in Schalkwijk. (Foto: Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem)

HAARLEM - Er is veel behoefte aan een nieuwe historische wandeling door stadsdeel Haarlem-Schalkwijk. Dat blijkt uit een enquête van Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem (GOSH). Na de drukbezochte eerste Genootschapsmiddag met o.a. spreker ‘Friet van Piet’ eind april was de energie even op bij het bestuur.

“Nu zijn we weer opgeladen en werken we een aantal voorstellen uit,” vertelt Marieke van der Leij. “Uit de enquête bleek dat een historisch tochtje favoriet is, gevolgd door de ‘Mooiste-plekjes-van-Schalkwijkwandeling’ en een uitstapje naar de ‘binnentuinen van Schalkwijk’.”

Nieuwe ideeën uitwerken

Andere opties zijn ‘Van Ringvaart naar Spaarne’, fietstocht, rollatortocht, natuurwandeling en Molen- en Meerwijkplaswandeling om maar een paar dwarsstraten te noemen.

“Uiteraard kunnen we niet alles in één keer organiseren,” vertelt bestuurslid en gids Nick Nuyens, “Onze doelstelling is wel om dit jaar weer een aantal activiteiten te houden.” Een daarvan is het inrichten van een tentoonstelling over dit stadsdeel in de lokale bibliotheek. Een ander is om een eigen Schalkwijks biertje te brouwen.

Wie springt bij?

“Ideeën te over!” vertelt Fred van den Hoek. “Helaas bestaat ons bestuur slechts uit drie leden en zijn wij nog allemaal werkzaam. Het opzetten en uitvoeren van de activiteiten kost veel tijd. Mensen die bij willen springen voor bijvoorbeeld het inrichten van een tentoonstelling zijn van harte welkom.”

De nieuwe wandeling is op zondag 3 juli 2022 en vertrekt om 11.00 uur vanaf het kerkgebouw aan de Frankrijklaan. Deelname kost €3,50. Aanmelden via: oudschalkwijk@gmail.com