Parkeren in Zandvoort tijdens de Historic Grand Prix

Algemeen
Traditiegetrouw is zin het raceweekend op zaterdagavond de parade van oude racewagens door het dorp Zandvoort.
Traditiegetrouw is zin het raceweekend op zaterdagavond de parade van oude racewagens door het dorp Zandvoort. (Foto: aangeleverd)

ZANDVOORT - Parkeren in Zandvoort blijft een hot issue. Helemaal als er een grootschalig evenement is. Komend weekend, vrijdag 15,zaterdag 16 en zondag 17 juli, staat het Historische Grand Prix weekend gepland. Wil je met de auto komen? Let  dan op, want het word je moeilijk gemaakt om deze te parkeren.

Parkeren in Zandvoort tijdens de Historic Grand Prix

Alle bezoekers van de Historic Grand Prix met een aangeschaft parkeerticket kunnen parkeren op Parking C. Volg hiervoor de borden op het terrein. Dit is aangegeven met een “P” op de plattegrond. Heb je geen parkeerticket aangeschaft, dan kun je niet bij het circuit parkeren. Wat je kunt doen is betaald parkeren bij 

Parkeerterrein De Zuid

Parkeergarage LDC in het centrum 

Boulevard Barnaart. 

Al deze opties zijn alleen wel een flink stuk lopen van het circuit af. Houd hier rekening mee. Het is verstandig om een dagkaart te kopen. Verder kun je natuurlijk ook betaald parkeren in de straten van Zandvoort waar een parkeermeter staat. Heb je vrienden of kennissen wonen in Zandvoort? Vraag dan of jij gebruik mag maken van hun bezoekersregeling. Zij schrijven jouw kenteken in, wat voor de inwoner 30 cent per uur kost. De alternatieven om naar Zandvoort te komen tijdens de Historic Grand Prix zijn wel een stuk aangenamer. Wij zetten ze op een rijtje. 

Met de bus naar de Historic Grand Prix Zandvoort

Wil je met de bus naar de Historic Grand Prix komen? Dan kun je het best bus 81 vanaf Haarlem CS nemen. Deze stopt voor de deur van CM.com Circuit Zandvoort. Alternatief is buslijn 80. Deze vertrekt vanuit Amsterdam via Haarlem naar Zandvoort, maar stopt in het centrum van Zandvoort. Dit betekent dat je nog een stuk moet lopen eer je bij het circuit bent. 

Met de trein naar de Historic Grand Prix Zandvoort

Kom je met de trein? Neem dan de trein naar Zandvoort CS. Deze vertrekt vanaf vanaf Amsterdam en rijdt via tussenstops in onder andere Haarlem maar Zandvoort. Deze treinen reiden zeer frequent, zeker in het zomerseizoen. Vanaf station Zandvoort loop je in 10 minuten door de Van Speijkstraat naar CM.com Circuit Zandvoort.

Invalide en parkeren bij de Historic Grand Prix Zandvoort

Parkeren voor mindervaliden is alleen mogelijk met een geldig aangeschaft mindervalide parkeerticket. Deze parkeertickets zijn momenteel niet  meer beschikbaar.  Het terrein is vrij toegankelijk, het grootste deel bestaat dan ook uit asfalt. Tevens is er een lift die naar het dak van het pitgebouw gaat, deze bevind zich bij de receptie. Er is ook een mindervalide toilet aanwezig bij de receptie.