Markten in Haarlem 2023: hier vind je ze en op deze dagen!

Uitgaan
Hier vind je de markten in Haarlem!
Hier vind je de markten in Haarlem! (Foto: Unsplash)

HAARLEM - Haarlem is een stad vol geschiedenis, cultuur en bruisende markten. De weekmarkten zijn één van de vele hoogtepunten van de stad en bieden veel verse producten, ambachtelijke producten en antiek aan. In dit artikel zetten we alle markten van Haarlem op een rij!

Markt Haarlem

De weekmarkten in Haarlem zijn niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te genieten van de levendige sfeer en de lokale cultuur. Ze zijn een must-visit voor iedereen die de stad bezoekt en wil genieten van een authentieke ervaring. Dit zijn alle markten in Haarlem:

  • Maandag: markt op de Grote Markt Haarlem
  • Dinsdag: markt Centrum Schalkwijk Haarlem
  • Donderdag: markt Florestraat Haarlem
  • Vrijdag: markt Zomerkade Haarlem en biologische boerenmarkt Haarlem
  • Zaterdag: Botermarkt Haarlem
  • Zaterdag: markt op de Grote Markt Haarlem

Markt Zomerkade Haarlem

Vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur

Elke vrijdag vult de Zomerkade markt in Haarlem zich met marktlieden die hun waar aanbieden. Het aanbod is divers en verdeeld over het plein. Je kunt hier terecht voor dagelijkse boodschappen zoals groente, fruit en brood, maar ook voor andere producten zoals kleding en accessoires. De markt begint om 9:00 en eindigt om 16:00 uur, waardoor je de hele dag de tijd hebt om rustig rond te kijken en te proeven van de lokale producten.

Markt Haarlem Centrum

Markt op de Grote Markt Haarlem

Maandag van 09:00 tot 16:00 uur | Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

De markt op de Grote Markt in Haarlem is een ware belevenis voor alle marktliefhebbers. Elke maandag en zaterdag staan de marktlieden voor je klaar om hun waar uit te stallen op deze iconische plek in het hartje van Haarlem. Het aanbod op de markt is divers en verdeeld over verschillende marktkramen. Je kunt hier terecht voor verse groenten, fruit, bloemen, kleding, ambachtelijke producten en nog veel meer.

Maar het gaat niet alleen om de producten, de markt heeft ook een gezellige sfeer. Het is er druk, maar niet te druk en de marktlieden zorgen voor een levendige sfeer met hun roepen en gezelligheid. Of je nu vroeg in de ochtend of later op de dag komt, er is altijd wel iets te vinden op deze markt. Bovendien zijn de prijzen goed voor elke portemonnee, dus kom gezellig langs en laat je verrassen door al het moois dat de markt te bieden heeft!

Biologische Boerenmarkt Haarlem

Elke vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

Voor biologische én streekproducten ben je elke vrijdag aan het juiste adres bij de Biologische Boerenmarkt op de Botermarkt. Lokaal en lekker duurzaam eten, van appels tot kaas, met ondernemers die alle knowhow in huis hebben.


Biologische Boerenmarkt - Willem Brand

Botermarkt Haarlem

Zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur

Op zoek naar een gezellige en diverse markt in Haarlem? Breng dan een bezoekje aan de zaterdagmarkt op de Botermarkt! Van 9:00 tot 16:00 uur staan hier marktlieden met een gevarieerd aanbod aan producten. Van verse groenten en fruit tot ambachtelijke kaas en brood, je vindt het hier allemaal. Ook voor zomerse accessoires en bloemen ben je hier aan het juiste adres. Elke week ontdek je weer iets nieuws.

De markt op de Botermarkt markt is perfect voor de vroege vogels die als eerste hun boodschappen willen doen, maar ook voor de langslapers die de hele dag de tijd hebben. De marktlieden laten de hele ochtend en middag van zich horen en zorgen voor een gezellige sfeer op de markt.


De Botermarkt in Haarlem - Door Paul2 - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61825669

Antiekmarkt op de Dreef Haarlem

Zaterdag (geselecteerde dagen) van 09:00 tot 16:30 uur

De Antiekmarkt op de Dreef in Haarlem is een must-visit voor liefhebbers van antiek en curiosa. Deze markt vindt op geselecteerde zaterdagen plaats gedurende het jaar, van 09:00 tot 16:30 uur. Je kunt hier prachtige vondsten ontdekken, van vintage meubels tot antieke sieraden en kunstvoorwerpen. De markt biedt ook een uitgelezen kans om in contact te komen met andere verzamelaars en deskundige verkopers die hun passie voor antiek graag met je delen.

Of je nu een doorgewinterde antiekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar bijzondere en unieke objecten, de Antiekmarkt op de Dreef in Haarlem is een echte aanrader. Op deze dagen in 2023 vindt de Antiekmarkt op de Dreef in Haarlem plaats:

22 april3 juni1 juli19 augustus
20 mei10 juni15 juli2 september
27 mei17 juni5 augustus16 september

Markt Haarlem Noord

Florestraat markt Haarlem Noord

Donderdag van 09:00 tot 16:00 uur

Op donderdagochtend en -middag bieden marktlieden hun waren aan op de Florestraatmarkt in Haarlem Noord. Deze markt heeft een breed scala aan producten, waaronder verse groenten, fruit, bloemen en kleding. Het is een levendige en kleurrijke markt waar je kunt genieten van een breed aanbod aan producten en lekkernijen. Vanwege de grote variatie aan producten is het zeker de moeite waard om de Florestraatmarkt te bezoeken als je in Haarlem bent.

Biomarkt Kweektuin Haarlem Noord

Eerste zaterdag van de maand van 10:00 tot 15:00 uur

Op zoek naar biologische en duurzame producten? Bezoek dan de Biomarkt Kweektuin in Haarlem Noord. Elke eerste zaterdag van de maand kun je hier terecht van 10:00 tot 15:00 uur. De markt biedt een uitgebreid assortiment aan verse, gezonde en biologische producten, van groenten en fruit tot brood en kaas. Maar ook voor bijvoorbeeld kleding en verzorgingsproducten kun je hier terecht. Door rechtstreeks te kopen bij de producenten op de markt, steun je lokale ondernemers en draag je bij aan een duurzame en eerlijke economie.

De Biomarkt Kweektuin in Haarlem Noord.
De Biomarkt Kweektuin in Haarlem Noord.

Markt Schalkwijk Haarlem

Markt winkelcentrum Centrum Schalkwijk

Dinsdag van 09:00 tot 16:00 uur

Elke dinsdag kun je terecht op de Markt in winkelcentrum Centrum Schalkwijk. Deze markt biedt een diversiteit aan producten en is ideaal voor het doen van de dagelijkse en wekelijkse boodschappen. De markt is gevestigd in het winkelcentrum en is daarmee gemakkelijk te bereiken. Of je nu op zoek bent naar verse producten of gewoon gezellig wilt rondsnuffelen, de Markt in winkelcentrum Centrum Schalkwijk is zeker een bezoekje waard.

Standplaats aanvragen Haarlem

Wil je op een door de gemeente georganiseerde markt staan? Dat kan voor een losse dag of voor vast! Wat moet je hiervoor doen? Stuur een mail naar de marktmeester, waarin staat welke producten je verkoopt en op welke marktdag en markt je wilt staan. De marktmeester weet wanneer en waar er plekken beschikbaar zijn. Hij helpt je met een losse dagplaats of het aanvragen van een vaste standplaatsvergunning.

Het aantal beschikbare standplaatsen verschilt per markt. Afhankelijk van de markt en standplaats kun je een auto of busje achter de kraam plaatsen. Ook moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK) in de branche van de producten die je aanbiedt op de markt.

Voor de kosten van een dagplaats of vaste standplaats kijk je hier.

Rommelmarkt Haarlem

Dit zijn de snuffel- en rommelmarkten in Haarlem van 2023: