Tafel tien nu ook in Haarlem

Algemeen
Het concept is simpel: lekker samen eten.
Het concept is simpel: lekker samen eten. (Foto: fauxels)

HAARLEM - Het nieuwe samen-eet-concept Tafel tien gaat nu ook in Haarlem van start. In februari is het in 5 steden in Nederland al gestart en er komen steeds meer steden bij. Tafel tien organiseert op regelmatige basis etentjes voor mensen die openstaan voor nieuwe contacten. De opzet is simpel: lekker samen eten en nieuwe contacten opdoen.

Voor ouderen of mensen met een kleine portemonnee zijn er allerlei laagdrempelige initiatieven in buurthuizen. Die buurtmaaltijden beginnen vaak vroeg, zijn laag geprijsd en draaien vooral om het eten. Bij Tafel tien gaat het om lekker uit eten én nieuwe verbindingen met nieuwe mensen. Tafel tien richt daarom zich op de volwassen (werkende) mens tussen de 25 en 55 jaar die vaak alleen eet. Tafel tien is géén datingconcept. Mensen schrijven zich wel alleen in. Er is altijd een host, die zorgt voor de organisatie en het eerste contact.

Host Annelies

In Haarlem start Tafel tien met host Annelies Verhelst (1986). Annelies is in Haarlem gestart omdat ze ziet dat mensen die net in Haarlem zijn komen wonen, of plotseling weer alleen zijn, moeite hebben om nieuwe sociale contacten te leggen in de stad. Terwijl Haarlem zo’n leuke stad is om samen te ontdekken. Met het organiseren van Tafel tien in Haarlem hoopt ze dan ook dat meer mensen elkaar weten te vinden. “Ik krijg veel energie van samen eten en nieuwe mensen leren kennen. Ik gun iedereen om af en toe gewoon een gezellige avond te hebben en een beetje van deze energie te voelen. Ik heb zelf 13 jaar geleden, toen ik net in Haarlem kwam wonen, ook moeite gehad om hier mijn netwerk op te bouwen. Een initiatief als dit is laagdrempelig. Het is voor iedereen even spannend, maar je ziet in de andere steden ook dat vrijwel iedereen er erg van geniet en vaker terug wil komen. Het zou toch prachtig zijn als we dit uiteindelijk elke week kunnen doen.”

Aanmelden

Op donderdag 11 mei 2023 vindt de eerste Tafel tien plaats bij bistro BiS, Kleine Houtstraat 4. Daarna zal het afwisselend bij BiS en restaurant Morris, Spaarne 36, zijn. Vanaf 18:00 uur is de inloop, om 18:30 uur gaan we aan tafel. Aanmelden kan via www.tafeltien.nl/haarlem.