PvdA wil meer straten naar vrouwen vernoemen

Politiek
Op 1 maart worden vijf straten in het centrum tijdelijk omgedoopt met namen van vrouwen die belangrijk zijn geweest voor Haarlem
Op 1 maart worden vijf straten in het centrum tijdelijk omgedoopt met namen van vrouwen die belangrijk zijn geweest voor Haarlem (Foto: ChristenUnie Haarlem)

HAARLEM - Met Internationale Vrouwendag voor de deur roept de PvdA het college op om meer straatnamen naar vrouwen te vernoemen. De partij stelt er raadsvragen over. 

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag worden op 1 maart vijf straten in het centrum van Haarlem tijdelijk omgedoopt. Zij krijgen allemaal namen van Haarlemse vrouwen die belangrijk zijn geweest voor de stad. Een leuke actie, vindt ook de partij, maar er is meer nodig volgens hen.

Een op de zeven

,,Dat is nodig, want maar iets meer dan een op de zeven straten in Haarlem die naar een persoon verwijzen, heeft de naam van een vrouw’’, aldus de partij. ,,Recent zijn bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Vijverpark alle straten vernoemd naar mannelijke componisten. Hier moet verbetering in komen.’’ Daarom wil de partij dat het college er voor gaat zorgen dat in de toekomst zeker vijftig procent van de straten met een naam erin van een vrouw is.