8x leukste campings in Heemskerk en omgeving 2023

Nieuws
8x leukste campings in Heemskerk en omgeving 2023.
8x leukste campings in Heemskerk en omgeving 2023. (Foto: Adobe Stock)

HEEMSKERK – Een ontspannen vakantie in Noord-Holland. Heemskerk en omgeving bieden een scale aan campings die perfect zijn voor gezinnen, strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Van ruime staanplaatsen tot moderne faciliteiten en diverse voorzieningen, deze campings hebben voor ieder wat wils.

Dit zijn de 8 leukste campings van Heemskerk en omgeving

Ontdek bezienswaardigheden, watersportactiviteiten, fiets- en wandelroutes en meer tijdens een verblijf op een van deze (gezinsvriendelijke) campings. Hier is een overzicht van 8 campings in Heemskerk en omgeving die zeker een bezoek waard zijn.

  • Klein Hemelrijk | Heemskerk
  • Camping Noorddorperbos | Heemskerk
  • Glamping Heemskerkerduin | Heemskerk
  • Camping Amsterdam aan Zee | Heemskerk
  • Kennemer Duincamping Geversduin | Castricum
  • Camping De Nesse | Limmen
  • Camping Zwaansmeerpolder | Uitgeest
  • Camping Bakkum | Castricum

1. Klein Hemelrijk | Heemskerk

Klein Hemelrijk is een oase van rust. De ruime plaatsen van 150 m2 liggen aan het aangrenzende Noordhollandse Duinreservaat. Auto ‘s komen er niet, dus kan je in alle rust wandelen en fietsen. Er zijn meer dan genoeg wandel -en fietsroutes met in het bijzonder de LAW 5-2/5-3 Hollands Kustpad en de LF1 Noordzee route. Het strand en de zee liggen op slechts een fietsrit van 15 minuten van de camping vandaan.

2. Camping Noorddorperbos | Heemskerk

Irene en Ina Beentjes, en hun familie, zorgen voor een fijne vakantie op Camping Noorddorperbos. De camping ligt naast het Noordhollands Duinreservaat en het strand van Heemskerk is per fiets of te voet bereikbaar. Er zijn 26 plaatsen op de camping die voorzien zijn van een verhard terras, waar de caravan of camper achter staat. De voortent of de luifel staat op het terras. Liever een chalet huren? Dat kan ook!

3. Glamping Heemskerkerduin | Heemskerk

Glamour en kamperen, het komt samen op Glamping Heemskerkerduin. Deze minicamping heeft twee zogenaamde safaritenten staan die van alle gemakken voorzien zijn. Binnen 5 minuten ben je in het prachtige duingebied en in 20 minuten fiets je naar het strand van Heemskerk. Ga je liever met de auto op pad? Dan ben je binnen 10 minuten in Wijk aan Zee of Castricum aan Zee. Wist je trouwens dat de safaritenten zijn vernoemd naar de meest geteelde bloemen in het Heemskerkerduingebied? De tulp en de lelie.

4. Camping Amsterdam aan Zee | Heemskerk

Camping Amsterdam aan Zee is een eenvoudige en leuke minicamping waar je kunt genieten van rust, ruimte, duinen, strand en de vele fiets- en wandelmogelijkheden. De camping heeft 9 kampeerplaatsen, volledig ingerichte caravans, trekkershutten en B&B kamers.

5. Camping Geversduin | Castricum

Op Camping Geversduin kun je kamperen zoals jij dat wilt. Kom je met de tent, caravan of camper? Of kies je voor een accommodatie met alle comfort zoals een Strandhuis of een Boomhuis? Deze gezinscamping in het Noordhollands Duinreservaat is zelfs voorzien van een in ‘natuurstijl’ ingericht restaurant, waar men werkt met verse streekproducten. Camping Geversduin heeft veel faciliteiten, waaronder een padelbaan, een overdekte natuurspeelplaats en een belevingspad. 

6. Camping De Nesse | Limmen

Minicamping De Nesse van John en Nathalie Adrichem is een nette camping met oog voor privacy en comfort. Dit is door de ANWB dan ook beloond met de maximale score van vijf sterren. Camping De Nesse mag zich met recht ANWB Top Kleine camping 2023 noemen. De camping heeft 28 caravan kampeerplaatsen en 2 hooiberghuisjes te huur. Ook kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken, bijvoorbeeld bij de water- en zand speelplaats, op de trampoline of lekker crossen op een skelter.

7. Camping Zwaansmeerpolder | Uitgeest

Camping Zwaansmeerpolder ligt pal naar de jachthaven van Uitgeest. Een ideale camping voor de watersportliefhebber, maar ook wandelaars, fietsers en liefhebbers van culturele uitstapjes kunnen hier hun hart ophalen. Naast de camping is er ook een apart camperterrein voor maar liefst 22 campers.

8. Camping Bakkum | Castricum

Camping Bakkum heeft maar liefst 1400 seizoensplaatsen en ook nog een flink aantal toeristenplaatsen. Vervelen op Camping Bakkum is er niet bij. De camping heeft onder andere een kinderboerderij, een padelbaan, een pumptrack en er worden shows gegeven in het openluchttheater ‘De Pan’. Liever een dagje relaxen op het strand? Het strand van Castricum bevindt zich op slechts 950 meter van de camping.

Tekst gaat door onder de foto.


Ontspannen kamperen. - Foto: Brahmsee via Pixabay

Gezinsvriendelijke camping Heemskerk

In Heemskerk, en in de omgeving van Heemskerk, kan je genieten van het strand en de natuur, watersportactiviteiten, bezienswaardigheden en fiets- en wandelroutes. De meeste campings zijn dan ook erg gezinsvriendelijk en bieden voor elk wat wils. Veel campings in Heemskerk zijn gezinsvriendelijk, met faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden en animatieprogramma’s voor kinderen. Het is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met de mogelijkheid om te genieten van strandactiviteiten, watersporten en andere familie-uitjes.

Strand en natuur in Heemskerk

Heemskerk heeft een prachtig familiestrand. Het strand is relatief rustig, omdat je er alleen via het duingebied met de fiets of te voet kunt komen. Auto’s zijn dus verboden. Het strand van Heemskerk ligt dus in een natuurgebied: het Noordhollands Duinreservaat. Het duinterrein wordt gekenmerkt door grote valleien die aan de oostzijde worden begrensd door paraboolduinen van wel 1,5 kilometer. Dit zijn de grootste van Europa en beroemd onder wetenschappers. Grenzend aan de duinen ligt het bos, waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen. Wie weet kom je nog wel een Schotse Hooglander tegen.

Let op: Ga je het duingebied in? Koop dan een duinkaart voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.

Watersportactiviteiten in Heemskerk

Sta je op een camping in Heemskerk of in de omgeving van Heemskerk? Dan is het zeker ook mogelijk om een dagje lekker te watersporten. In Wijk aan Zee kan je bijvoorbeeld kitesurfen. Liever iets minder actief, maar toch het water op? Maak dan een boottocht over het Uitgeestermeer of het Alkmaardermeer.Wil je niet het water op? Dan is er ook op het strand genoeg actiefs te beleven. Ga bijvoorbeeld blokarten, powerkiten of megasuppen.

Bezienswaardigheden in Heemskerk

Geen liefhebber van het strand? Kies dan voor een wandeling door de schitterende tuin van kasteel Assumburg. Op dezelfde plek als 300 jaar geleden is een tuin aangelegd in Frans classicistische stijl. Rijke boomgaarden, de groente- en kruidentuin, een spiegelvijver met fonteinen of droom  weg in het prieel omringd door prachtige rozen.

Tekst gaat door onder de foto.


Slot Assumburg. - Foto: Rodi Media Archief

Heemskerk heeft ook een museum over de Tweede Wereldoorlog, op een wel hele bijzondere plek. In Fort Veldhuis is namelijk het Luchtoorlogmuseum Aircraft Recovery Group 1940-1945 gevestigd. Het museum vertelt het verhaal over de luchtoorlog in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast de vele vliegtuigwrakonderdelen kun je in de vele ruimtes je ogen de kost geven.

Dierenliefhebber? Heemskerk heeft ook een kinderboerderij. Kinderboerderij Dierendorp heeft varkens, geitjes, schapen, ezels, een paard, verschillende vogelsoorten én Bob en Marley, twee alpaca’s. De verzorgers vertellen je graag alles over de dieren en waar je op moet letten als je ze wilt benaderen, aaien of vasthouden. 

Fiets- en wandelroutes in Heemskerk

Een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat, het landgoed rondom Chateau Marquette en Slot Assumburg met de unieke kasteeltuin. Of verken je liever het centrum van Heemskerk? Maak dan de dorpswandeling van ongeveer drie kilometer langs diverse kunstwerken en interessante plekken.

Heemskerk is aangesloten op het provinciale fietsknooppuntennetwerk. Met behulp van de knooppuntnummers stippel je zelf een route uit. Maar uiteraard kan je ook een vaste wandel- of fietsroute volgen. Deze routes vind je op verschillende websites.

Al met al biedt een campingverblijf in Heemskerk de mogelijkheid om te genieten van de prachtige stranden, de natuur, de bezienswaardigheden en de gezinsvriendelijke sfeer van deze mooie regio in Noord-Holland.