‘Expositie Doodgewoon’ bij Wanmaker Uitvaart

Partnerbijdrage
'Expositie Doodgewoon' in Heemskerk.
'Expositie Doodgewoon' in Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

Expositie ‘Doodgewoon’ over dood en rouw

HEEMSKERK - Wanmaker Uitvaart organiseert zaterdag 13 april de eerste ‘Expositie Doodgewoon’ in de Dorpskerk in Heemskerk. Een uitvaartexpositie waarbij alle creatieve aspecten van de dood tot leven komen.

Bezoekers kunnen zich deze middag laten inspireren door onder andere live uitvaartmuziek, rouwdoeken/wades, diverse asbestemmingen, bijzondere kisten, uitvaartfotografie, rouwvervoer, prachtige bloem- en ballondecoraties en nog veel meer. Ook wordt er live een kist ‘gewrapt’. Voor deze gelegenheid heeft Wanmaker Uitvaart de samenwerking gezocht met de Heemskerkse fotograaf Ben Roozendaal en samen een bijzondere kist ontworpen met het thema ‘Je moet toch wel een ezel zijn om hierin te willen liggen’. Om 12.00 uur zal deze onthuld worden door Pastor Ron Hopman. Hopman is vooral bekend door zijn jarenlange werk als pastoraal medewerker in het RKZ en heeft daarnaast vele families begeleid bij uitvaarten. 

Normaliseer ‘dood en rouw’ 

Het doel van de expositie is volgens de Heemskerkse uitvaartondernemer Mandy Wanmaker om mensen te inspireren en te motiveren om het onderwerp ‘dood en rouw’ te normaliseren en bespreekbaar te maken. “De dood is zo’n wezenlijk onderdeel van het leven, iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Toch blijft het een onderwerp waar veel mensen het lastig vinden om over te praten”, aldus Mandy. Met deze expositie wil Mandy graag laten zien wat er allemaal mogelijk is tijdens een uitvaart, maar vooral hoeveel schoonheid en liefde erin te vinden is.

De expositie duurt van 11.00 tot 16.00 uur in de kerk aan Kerkplein 1 in Heemskerk. Parkeren kan in de parkeergarage aan de Ruysdaelstraat in Heemskerk.