DSS neemt revanche en houdt punten in Heemskerk

Feest in de kantine van DSS.
Feest in de kantine van DSS. (Foto: DSS)

HEEMSKERK - Anders dan normaal, speelde dames 1 van DSS dit weekend een wedstrijd op zondag. MEOS uit Nederweert kwam op bezoek in Heemskerk. Met Koningsnacht en Koningsdag nog in de benen, was DSS toch gebrand om te winnen.

Vanaf de eerste minuut was dit direct terug te zien in hun spel. Er werd fel verdedigd en de dames van MEOS werden op afstand gehouden. Aanvallend speelden de Heemskerksen met een hoog tempo, waardoor er ruimtes gevonden én ook benut werden. Zo gingen de eerste 7 minuten gelijk op. Daarna kon DSS doorpakken en bouwde een kleine voorsprong op (7-4, 8-6). Door hoog tempo en goed keeperswerk aan de kant van DSS, konden zij deze kleine voorsprong behouden (11-7, 13-8). In de laatste 10 minuten van de eerste helft zakten de dames wat in en wist MEOS terug te lopen naar 12-12. Toch kon DSS vlak voor rust nog een minimaal gaatje slaan en was de ruststand 15-14.

Tweede helft

Ook in de tweede helft werd fel verdedigd en op hoog tempo gespeeld. MEOS had hier wederom geen antwoord op, waardoor de voorsprong weer uitgebouwd kon worden (19-16). Maar ook nu was DSS weer even de scherpte kwijt en maakten de dames uit Nederweert hier gebruik van, waardoor de stand weer bijna gelijk kwam (20-19). Maar ook nu wisten de Heemskerkse dames het hoofd koel te houden en konden zij weer de voorsprong uitbreiden naar 3 punten verschil (23-20). Met onder andere een aantal mooie ballen van Yvett van Dijk en Kim de Ruyter, kwamen zij de tweede helft niet meer echt in gevaar (25-23, 27-24). Met nog 2 minuten te spelen, was de stand 28-24. Toch wist MEOS nog heel even de spanning terug te brengen, doordat zij 2 keer snel achter elkaar wisten te scoren. Maar wederom loste DSS dit op en liet het niet verder komen. Het publiek ging er achter staan en de wedstrijd eindigde in het voordeel van DSS met 29-27.

Na de wedstrijd werden er een aantal mensen in het zonnetje gezet. Zo bedankten de dames het publiek voor hun trouwe steun, evenals een aantal vrijwilligers en twee speelsters én de coach die na dit seizoen stoppen bij dames 1. Daarna hebben zij met z’n allen het weekend en dit seizoen alvast mooi afgesloten met een feestje in de kantine.

Laatste thuiswedstrijd

Aankomende donderdag speelt dames 1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Dan komen de dames van Foreholte op bezoek om 20.15 uur in Sporthal de Waterakkers. Iedereen is welkom om de dames aan te komen moedigen/

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Yvett van Dijk (5), Kim de Ruyter (5), Roos van Hensbergen (4), Daphne Heeft (4), Ilse Groot (2), Livvia Adrichem (1) en Demi Bleeker (1).