Eerste zomerconcert in Kasteeltuin Assumburg

Uitgaan
Kasteel Assumburg.
Kasteel Assumburg. (Foto: Rodi Media Archief)

HEEMSKERK - Het nieuwe seizoen van de gratis kasteeltuinconcerten bij Kasteel Assumburg start aanstaande zondag 5 mei. Om 14.00 uur begint het optreden van het Tata Steel Opleidingsorkest en na een half uur worden zij afgewisseld door de Castricumse Coverband Sopit Machine. Zij spelen door tot circa 16.00 uur, onderbroken door een korte pauze. 

Het Hoogovens Opleidingsorkest werd al in 1974 opgericht. Nu heet het Tata Steel Opleidingsorkest en het heeft als doelstelling de leerling-muzikanten van jong tot oud te leren samenspelen om zo met de nodige orkestervaring door te stromen naar het Tata Symfonisch Blaasorkest. Ze treden regelmatig op in de regio. Zondag 5 mei verrichten zij onder leiding van Thomas Geerts de aftrap van de serie zomerconcerten.

Castricumse Sopit Machine

De muziek van de Castricumse Sopit Machine is een mix van folk, blues en pop. De band bestaande uit Harm Noordhoorn, Tom Nooij, Rob Boot, Marcel Nooij en Leon Schelvis weet altijd de juiste snaar te raken. Met hun gitaren, banjo, ukelele, mondharmonica, hammondorgel, drums en zang zetten ze menig podium op z’n kop. Het draait niet alleen om de muziek, maar om het delen van hun passie en het creëren van onvergetelijke momenten met hun publiek.

Het wordt een swingende middag in de kasteeltuin. De toegang is zoals altijd gratis. De volgende concerten vinden plaats op de eerste zondagen in juni, juli, augustus en september. Kijk voor meer informatie op kasteeltuinassumburg.nl.