De BioBorder vanaf 1 april verkrijgbaar

Duurzaam
Voorbeeld van een BioBorder.
Voorbeeld van een BioBorder. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Vanaf 1 april zijn BioBorders, ontworpen door landschapsarchitect Arjan Boeke, te bestellen en verkrijgen in Heiloo. Een BioBorder is een beplantingsplan voor een bijna jaarrond aantrekkelijke, biodiverse en vooral onderhoudsarme tuin, waar ook de wilde bij, vlinders en vogels mee geholpen zijn.

De BioBorder is ‘in het wild’ te  bewonderen in het parkje voor verzorgingshuis de Loet in Heiloo. Vorig jaar is dit parkje aangelegd in opdracht van Gemeente Heiloo. De prachtige kleurrijke en geurende bloemen, struiken en bollen zijn aangeplant door bewoners en vrijwilligers van de Loet, leerlingen van de Benedictusschool en vrijwilligers van onder andere vereniging Groei en Bloei. Hiermee zagen de bewoners van de Loet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een kleurrijk en afwisselend ommetje. Recht voor hun deur. De eerste bollen zijn al opgekomen, het wachten is op het echte voorjaar om de rest in bloei te zien komen en van alle geuren te genieten. 

De BioBorders zijn vanaf 1 april te bestellen via BioBorder.nl. De planten worden duurzaam gekweekt bij kwekerij Maatwerk (GGZ NHN). Ophalen kan ook, bij kwekerij De Buitenkans aan de Bullaan 2 te Heiloo, of worden bezorgd in een straal van ongeveer 20 km om de uitleverlocatie. Het aanleggen van een Bioborder is heel eenvoudig vanwege het kant-en-klare plantenpakket met een plattegrondje en een eenvoudige handleiding waarmee de plantjes zo in de tuin te zetten zijn. 

Afbeelding