Tegelophaalservice voor inwoners

Duurzaam
Je krijgt planten terug voor de tegels die eruit gaan.
Je krijgt planten terug voor de tegels die eruit gaan. (Foto: PhotoMIX Company)

HEILOO - In april starten de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo wederom een tegelwipactie om tegels op te halen bij inwoners in de wijk. Want wie wil vergroenen, moet tegels wippen. Dat is goed voor de biodiversiteit én om onze omgeving beter bestand te maken tegen steeds vaker voorkomende hoosbuien. Daarbij zorgt meer groen voor verkoeling in de warme zomermaanden.

Wat te doen met de eruit gehaalde tegels? Deze haalt de gemeente dit voor- en najaar op bij inwoners thuis. Tijdens de openingstijden van de gemeentewerf in de buurt kunnen inwoners big bags ophalen op vrijdag 14 en zaterdag 15 april. Daarvoor is aanmelden noodzakelijk via e-mailadres martinjansen@debuch.nl o.v.v. aanvraag big bag. Geef in deze mail naam en adresgegevens door, zodat de gemeente weet waar de big bag weer kan worden opgehaald. De aanvraag voor big bags moet uiterlijk dinsdag 11 april binnen zijn.

Ophalen

Tussen maandag 17 en woensdag 19 april worden de big bags die aan de weg staan opgehaald. Zet ze op een plek voor of in de buurt van uw huis, zodat de big bag goed door een vrachtwagen met kraan kan worden opgehaald en er geen auto voor gezet kan worden. Maandagochtend voor 07:30 uur dient de big bag aan de weg te staan.

Plant erin

Tegels eruit is een begin, maar het gaat natuurlijk om het groen. Daarom krijgt iedereen die een tegel wipt daarvoor een vaste plant terug bij het ophalen van de big bag op de werf.