De 10 vragen aan... Alexander op de Weegh

Nieuws
Alexander op de Weegh.
Alexander op de Weegh. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord. Zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.  

 Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Alexander op de Weegh, 49 jaar en woon met mijn vrouw en vier kinderen in Anna Paulowna. Op ZZP-basis werk ik als ICT project- of interim manager voor verschillende bedrijven en overheidsinstellingen. Daarnaast ben ik sinds 2021 voorzitter van de Stichting Bloemendagen Anna Paulowna/Breezand.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren en getogen in Schagen.

Wat heb je met deze gemeente?

Sinds mijn dertiende kom ik in Anna Paulowna. Eerst om te werken in de bloembollen. Later ging ik er op dansles en zo leerde ik mijn vrouw kennen. In 1998 hebben we samen de dansschool overgenomen. We hebben ons sociale leven hier samen opgebouwd. Mijn vrouw geeft in Veerburg nog steeds danslessen. We wonen in het buitengebied tussen de bollenvelden. Dat bevalt ons heel goed.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Dat moet de Grasweg in Anna Paulowna zijn. We wonen er nu bijna 20 jaar en gaan daar niet meer weg. Maar vergeet ook de Poldertuin niet. Eigenlijk is ons hele gemeente mooi. We hebben hier alles. Rust in het uitgestrekte landbouwgebied, gezelligheid in de dorpen en heerlijk wandelen of fietsen in het bos.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Met het werk in de bloembollen heb ik een mooie tijd beleefd. Dat was erg leuk en ook leerzaam. Daarnaast waren de Polderse kermissen natuurlijk onvergetelijk. Zeker de BBQ met vrienden op de, zoals wij dat noemden, nulde-kermisdag.

Wat is je advies aan de burgermeester?

Ik denk niet dat de burgemeester advies van mij nodig heeft. Wel wil ik haar en haar ambtenaren een compliment geven. Het contact tussen de gemeente en de Stichting Bloemendagen is heel goed. De medewerkers begrijpen heel goed waarom een evenement als de Bloemendagen belangrijk is voor de sector en de sociale cohesie binnen onze gemeente. Houd die positieve houding vast. Samen kunnen we nog meer van deze mooie evenementen organiseren.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Blijf jezelf en maak je niet druk over zaken waar je toch geen invloed op hebt.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik me, samen met de rest van het Bloemendagenbestuur, de komende maanden ga inzetten voor de 70ste editie van de Bloemendagen. We willen daarvan een mooie, speciale editie maken en daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. Dus als iemand ideeën heeft of zich geroepen voelt om te helpen, dan hoor ik het graag.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

In Leuk! aan ‘t Veer kun je heerlijk eten met uitzicht over het water. Maar ook Ongder de Kukel in Den Oever is een bezoekje waard.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Wim Groot, een man met een groot maatschappelijk hart die zich al decennia belangeloos voor onze gemeente inzet.