Afbeelding
Foto: Pixabay

Vragen over digitale parkeervergunning voor gehandicapten die buiten Hoorn wonen

Algemeen

HOORN - De inwoners in Hoorn met een GPK-kaart, een gehandicapten-parkeerkaart, moeten vóór 1 juni 2022 een digitale parkeervergunning aanvragen, zodat zij op alle betaalde parkeerplaatsen en plekken van vergunninghouders in Hoorn kunnen parkeren. Op 14 april 2022 hebben de inwoners van Hoorn met deze GPK-kaart een brief ontvangen. De GPK-kaart achter de vooruit leggen is vanaf 1 juni 2022 niet meer voldoende. 

Naast invalide inwoners uit Hoorn bezoeken dagelijks invalide inwoners uit naast gelegen gemeente van Hoorn en uiteraard zijn er ook invalide toeristen uit eigen land en het buitenland die Hoorn bezoeken. “Wij zijn benaderd door inwoners die in onze buurgemeenten wonen en geprobeerd hebben een digitale vergunning aan te vragen. Zij hebben van de gemeente te horen gekregen dat dit niet mogelijk is, omdat zij niet in Hoorn wonen”, zegt Marieke Rijk namens Fractie Tonnaer. “Vanaf 1 juni 2022 is het voor deze inwoners van buiten Hoorn met een GPK-kaart niet mogelijk te parkeren op betaalde parkeerplaatsen of op vergunningplaatsen. Zij mogen met hun GPK-kaart alleen parkeren op de aangewezen invalide-parkeerplaatsen. Van deze plekken zijn er zeer weinig in de gemeente Hoorn. Vanaf 1 juni 2022 worden alle invaliden van buiten Hoorn die niet op een als zodanig aangeduide invalidenparkeerplaats geparkeerd staat bekeurd, ondanks handicap en bezit van een GPK-kaart. Het is voor inwoners buiten Hoorn niet mogelijk om een online vergunning aan te vragen. Uit een klein onderzoek van onze kant blijkt dat dit in andere gemeenten zoals Amsterdam wel mogelijk is en daar worden mensen van buiten de gemeente ook geholpen met het aanvragen van deze online vergunning. Daar is het mogelijk dat betrokken auto’s in het digitale systeem worden gezet, zodat de scan auto zijn werk kan doen. Onze fractie vindt dat het voor iedere invalide mogelijk moet zijn om te parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen en die van vergunninghouders. Daarnaast is deze nieuwe regeling voor inwoners in de buurgemeenten en in andere gemeenten in Nederland nog nergens in de media gecommuniceerd.” Fractie Tonnaer heeft het college artikel 36 vragen gesteld over dit onderwerp en vindt dat mensen met een GPK-kaart uit welke gemeente dan ook gelijk behandeld moeten worden.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Hoorn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Afsluitingen tijdens IRONMAN Westfriesland in Hoorn Algemeen 23 jun, 11:34
Afbeelding
Plan voor 94 woningen ten westen van De Strip in Bangert en Oosterpolder Zwaag Algemeen 23 jun, 11:14
Afbeelding
Beleef de streek op de Blokweermarkt in Blokker Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Taalhuis Westfriesland in Hoorn heeft kwaliteit op orde Algemeen 22 jun, 15:56
Afbeelding
Leerlingen Hoornse Montessorischool genieten van leesfeest in Het Park Algemeen 22 jun, 15:27
Afbeelding
Samen de zomer in met Zomerschool 50+ Hoorn Algemeen 22 jun, 13:28
Afbeelding
Tweede concert in de serie ‘Abendmusiken’ in Hoorn Algemeen 22 jun, 11:40
Afbeelding
Venenlaanwandeling vanaf de Oosterpoort in Hoorn Algemeen 22 jun, 11:11
Afbeelding
Atelier Wim Zwijsen en Helma Kleinwee in Hoorn geopend tijdens landelijk Atelierweekend Algemeen 21 jun, 17:14
Afbeelding
Getuigen gezocht van mishandeling in recreatiegebied De Hulk in Hoorn Algemeen 21 jun, 14:14
Afbeelding
Slot-evenement 50 jaar travestie en transseksualiteit in Hoorn Algemeen 21 jun, 11:41
Afbeelding
Nieuwe tentoonstelling in De Boterhal: Hoornse Nieuwe Algemeen 21 jun, 10:50
Afbeelding
Rugby Club West-Friesland in Hoorn viert vijftigjarig jubileum Algemeen 20 jun, 17:16
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief