Grote carnavalsoptocht in Zwaag: zondag 19 februari 2023

Algemeen
Afbeelding
Foto: Jan Siebring Fotografie

ZWAAG - De grote carnavalsoptocht in Zwaag vindt dit jaar plaats op zondag 19 februari. Zoals elk jaar start de optocht om 13.00 uur vanaf De Oude Veiling in Zwaag. 

De Zwaagse carnavalsoptocht is uitgegroeid tot een van de grootste dag-evenementen van de kop van Noord-Holland en zonder meer de mooiste carnavalsoptocht van boven de rivieren. Zo’n 50.000 toeschouwers, die hier elk jaar komen, zien een bonte stoet van prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties aan zich voorbijgaan door de straten van Zwaag.

Er wordt op dit moment al volop gebouwd door verschillende carnavalsgroepen. Het belooft weer een bonte stoet van prachtige creaties te worden. Met veel leuke acts, geintjes en heel veel creatieve gedachtes. Sinds afgelopen november behoort de carnavalsoptocht in Zwaag tot de Inventarislijst van Immaterieel Erfgoed Nederland.

Prijsuitreiking

Vanaf 11.30 uur wordt het volledige dorp voor al het inkomende verkeer afgesloten. De prijsuitreiking is ‘s avonds rond 19.00 uur in de Leuttempel (café De Witte Valk). Welke creatie wint de Publieksprijs en wie gaat er met de Geinprijs vandoor? Wie wordt de kampioen bij de Leutgangers, de groepen en de wagens?

Parkeren

Zwaag is deze dag het beste bereikbaar vanaf de N307. Er kan gratis geparkeerd worden op industrieterrein Westfrisia. 

Meer informatie is te lezen op www.carnavalzwaag.nl . Onze fotograaf is tijdens de grote optocht, maar ook tijdens de kinderoptocht op zaterdag 18 februari, van de partij. De foto’s van beide optochten zijn te zien op www.rodi.nl .