De nieuwe Kia Flagshipstore in Alkmaar is klaar voor de toekomst

Algemeen
De welbekende Kia vestiging in Alkmaar aan de Helderseweg 52 verhuist op maandag 2 januari naar het hypermoderne nieuwe pand aan de Parelweg 5.
De welbekende Kia vestiging in Alkmaar aan de Helderseweg 52 verhuist op maandag 2 januari naar het hypermoderne nieuwe pand aan de Parelweg 5. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De welbekende Kia vestiging in Alkmaar aan de Helderseweg 52 verhuist op maandag 2 januari naar het hypermoderne nieuwe pand aan de Parelweg 5, uiteraard ook in Alkmaar.

Naast de locatie van het autobedrijf verandert ook de naam begin januari in Hedin Automotive. Dat geldt voor alle bedrijven van Stern. Maarten van der Velden is een Kia-man in hart en nieren. Al sinds zijn 19de is hij werkzaam in de automotive en in de afgelopen negen jaar heeft hij intensief gewerkt met het merk Kia. Zijn passie voor Kia is mateloos en sinds twee jaar is hij verantwoordelijk voor Kia bij Stern. ‘Kia is naar mijn mening een no nonsens merk. De Koreaanse innovatie, processen en gedrevenheid vind ik geweldig. Het is een merk dat zijn ambities uitspreekt, maar deze ook daadwerkelijk waarmaakt. Dit maakt dat het merk Kia loyale klanten met zich meebrengt. Mede dankzij de zeven jaar garantie die Kia geeft, is het vertrouwen van de klant in Kia enorm toegenomen in Nederland.’ 

Vooruitstrevend

De Koreaanse innovatie die Maarten benoemt is duidelijk terug te zien in nieuwe modellen zoals de Kia EV6. Volgens Maarten is de EV6 nog maar het begin. ‘Kia is ambitieus en introduceert de komende jaren een compleet elektrische line up. Met deze visie is Kia onwijs vooruitstrevend en zijn ze niet bang om de competitie aan te gaan met de vele automerken die er zijn.’ De uitleg die Maarten geeft, komt overeen met de toekomstplannen van Kia: een compleet elektrisch wagenpark in 2035 en compleet CO2 neutraal ondernemen in 2045. ‘Dat is natuurlijk nog best een weg te gaan, maar mijn ervaring is dat wanneer Kia iets roept zij het ook waarmaken.’

De verhuizing 

 ‘Het feit dat wij een nieuwbouwpand neer durven te zetten in deze tijd, vind ik een hele prestatie. Ik ben trots dat Stern zoveel vertrouwen heeft in Kia en daarmee willen investeren in een prachtig pand.’ Samen met de collega’s van Jaguar Landrover die zich naast ons in het pand zullen vestigen bouwen we aan een mooie toekomst in het nieuwe pand. Stern zal de eerste zijn in Nederland die een showroom bouwt en inricht volgens de geheel nieuwe stijl van Kia. 

Open werkplaats

‘Bij deze nieuwe stijl zie je dat de auto centraal staat, maar er ook veel meer ruimte is rondom de auto dan nu het geval is in de meeste showrooms. De nieuwe showroom zal veel huiselijker zijn, waarbij er veel ruimte is voor werkplekken voor de klanten en ontspannen ruimtes om te wachten op een onderhoudsbeurt. Terwijl je wacht kun je door de ‘open werkplaats’ precies zien wat er met de auto gebeurt.’
Een ander groot voordeel is de combinatie van online en offline in de winkel. Middels een scherm van 55 inch, is de klant in staat om samen met de verkoper een auto samen te stellen die op dat moment niet in de showroom staat. ‘Op die manier heeft dan klant dan toch de mogelijkheid om een auto op een groot scherm in de gewenste kleur met de gewenste velgen te zien’, aldus Maarten.

‘Ons nieuwe pand is compleet voorbereid op het nieuwe rijden en is klaar voor wat de toekomst van automotive ons gaat bieden. Onze nieuwe vestiging is gebouwd met het oog op duurzaamheid. Het pand is zelfvoorzienend, dankzij de vele zonnepanelen en een warmtepomp. De ultieme plek voor de zoektocht naar een nieuwe droomauto dus!’

De verhuizing van Kia naar het nieuwe pand maakt op de oude locatie ruimte voor uitbereiding met mooie nieuwe merken. Naast Opel vind je nu ook Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo en RAM in de showroom. 

Openingsactie

Om de openingsweken in Alkmaar van 2 t/m 15 januari feestelijk te vieren trakteert Stern op extra voordeel. Zo ontvang je maar liefst € 500 extra inruilwaarde voor je huidige auto*. Je kunt er terecht voor een breed aanbod aan zowel nieuwe als tweedehands auto’s, variërend van een compacte stadsauto tot een grote SUV. Naast de mooie openingsactie start Stern in januari ook een met de Kia Niro Hybrid Adventure actie. De compleet nieuwe look van het populaire SUV-model is razend populair. De rijk uitgeruste Adventure uitvoering van het model is in de actieperiode extra scherp geprijsd en inclusief gratis trekhaak en montage. Je rijdt hem nu voor € 32.995,-. Dat is dus zeker een bezoek aan de nieuwe vestiging waard.


*Niet van toepassing op de Kia Niro Hybrid Adventure.

Afbeelding
Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda