Het was mooi weer tijdens Molendag.
Het was mooi weer tijdens Molendag. (Foto: Marielle Tukker)

Molendag in K&B ‘groot succes’

Nieuws

Kaag en Braassem - Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei volgens de organisatoren een groot succes. Mensen uit binnen- en buitenland kwamen af op de gratis hop-on-hop-off vaartocht vanuit Rijpwetering langs molens en heel wat mensen genoten van de activiteiten bij Lijkermolen. Ook veel andere molens in Kaag en Braassem openden hun deuren voor het publiek.

Bij de Lijkermolen I waren dieren om te knuffelen, is er voorgelezen over molens en konden kinderen naar hartenlust knutselen, uiteraard in een molenthema. Ouders dronken op hun gemak een kop koffie én waren door de molenaar geïnformeerd over hoe zo’n poldermolen werkt en waarom hij belangrijk is in ons landschap. Diezelfde informatie kregen de deelnemers van de vaartocht met boten van Bob on Board. Bleven ze op de boot, dan waren er twee molenaars (in opleiding) die hen van informatie voorzag. Gingen ze aan land, dan waren het de molenaars van de Buurtermolen, Waterloosmolen en Adermolen die geïnteresseerden rondleidden. Bij de Buurtermolen was verder een kunstexpositie, die zeker de moeite waard was. Alle drie de molens konden rekenen op veel belangstelling; regelmatig gingen opvarenden van boord om de molens van dichtbij te bekijken.

Rijnlandse Molenstichting

De vaartocht en de kinderactiviteiten waren gratis aangeboden door Kaag en Braassem Promotie. Om de Rijnlandse Molenstichting – eigenaar van bijna alle molens in Kaag en Braassem – te steunen, werden bezoekers in de gelegenheid gesteld vrijwillig te doneren. Dat leverde een mooi bedrag op voor de stichting, waarmee molens en hun vrijwillige molenaars gesteund worden. Nationale Molendag is landelijk bedoeld om mensen in het tweede weekend van mei kennis te laten maken met de molens in hun omgeving. De dag heeft sinds 1973 plaats. 

Ook een keer een molen bezoeken? De eerstvolgende mogelijkheid is bij de Draaidag van de Rijnlandse Molenstichting op zaterdag 4 juni. Op de website www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda staan de details.

Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (4 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05
Afbeelding
Frenkie de Jong: de vrolijke architect van Oranje Oranje 15 nov, 08:00
Afbeelding
WK 2022 in Qatar: speelschema & wanneer speelt Nederland? Sport 14 nov, 14:39
Afbeelding
Zelf oliebollen maken: het ultieme recept! Algemeen 11 nov, 08:34
Afbeelding
Tal van Eredivisie-spelers naar WK Qatar Oranje 10 nov, 13:00
Afbeelding
Oranje flets of juist glansrijk op WK 2022 in Qatar? Oranje 10 nov, 10:00
Afbeelding
Sinterklaas-films: deze moet je gezien hebben! Algemeen 10 nov, 09:23
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.