Vijfde Goed voor elkaar bokaal verkiezingen

Politiek
De partij is de grootste in de gemeente Kaag en Braassem met 7 zetels.
De partij is de grootste in de gemeente Kaag en Braassem met 7 zetels. (Foto: Archief)

KAAG EN BRAASSEM- De politieke partij PRO Kaag en Braassem houdt voor de vijfde keer de ‘PRO Goed voor elkaar bokaal’. Dat is een verkiezing waarbij lokale verenigingen, organisaties en personen in het zonnetje staan omdat zij zich inzetten voor de gemeente. De winnaar krijgt de bokaal, 500 euro en volgens de partij eeuwige roem.

Leden van de partij kunnen tot en met 11 april een genomineerde voordragen via info@prokaagenbraassem.nl. Zij kunnen een lokale vereniging, organisatie of persoon voordragen die de gemeente leuker, beter, duurzamer, mooier of gezonder maakt. Voor de inwoners is het vanaf 18 april mogelijk om te stemmen op de genomineerde van hun keuze. Tijdens de fractievergadering op 9 mei maakt PRO de winnaar bekend.

Verkiezing

De partij legt uit waarom zij de verkiezing houdt: “Afgelopen jaren zagen we het duidelijker dan ooit: het zijn de mensen die hier wonen die onze gemeente zo fijn maken. Mooie initiatieven om anderen te helpen schoten als paddenstoelen uit de grond. Die instelling zien we altijd al in Kaag en Braassem: mensen staan voor elkaar klaar als het nodig is, en velen zijn bereid de handen uit de mouwen te steken als er iets moet worden gehouden. Wij zijn trots op de kracht van onze inwoners en vinden dat zij het verdienen om in het zonnetje gezet te worden voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen. Daarom zet de PRO jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem. Want wie lid is van de partij, gelooft in de kracht van de gemeenschap.”

Eerdere edities

In 2018 was de eerste editie van de PRO Goed voor elkaar bokaal. Destijds sleepte basisschool Ter Does uit Hoogmade de prijs in de wacht. In de daaropvolgende jaren waren de winnaars De Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering, Daniek de Groot uit Woubrugge en JS Meddle uit Oud-Ade.

PRO Kaag en Braassem heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen onder leiding van Sandra de Wagenaar 34,7 procent van de stemmen gekregen. Hiermee komt deze partij met zeven zetels in de gemeenteraad. De afgelopen raadsperiode had PRO 6 zetels.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda