De partij is de grootste in de gemeente Kaag en Braassem met 7 zetels.
De partij is de grootste in de gemeente Kaag en Braassem met 7 zetels. (Foto: Archief)

Vijfde Goed voor elkaar bokaal verkiezingen

Politiek

KAAG EN BRAASSEM- De politieke partij PRO Kaag en Braassem houdt voor de vijfde keer de ‘PRO Goed voor elkaar bokaal’. Dat is een verkiezing waarbij lokale verenigingen, organisaties en personen in het zonnetje staan omdat zij zich inzetten voor de gemeente. De winnaar krijgt de bokaal, 500 euro en volgens de partij eeuwige roem.

Leden van de partij kunnen tot en met 11 april een genomineerde voordragen via info@prokaagenbraassem.nl. Zij kunnen een lokale vereniging, organisatie of persoon voordragen die de gemeente leuker, beter, duurzamer, mooier of gezonder maakt. Voor de inwoners is het vanaf 18 april mogelijk om te stemmen op de genomineerde van hun keuze. Tijdens de fractievergadering op 9 mei maakt PRO de winnaar bekend.

Verkiezing

De partij legt uit waarom zij de verkiezing houdt: “Afgelopen jaren zagen we het duidelijker dan ooit: het zijn de mensen die hier wonen die onze gemeente zo fijn maken. Mooie initiatieven om anderen te helpen schoten als paddenstoelen uit de grond. Die instelling zien we altijd al in Kaag en Braassem: mensen staan voor elkaar klaar als het nodig is, en velen zijn bereid de handen uit de mouwen te steken als er iets moet worden gehouden. Wij zijn trots op de kracht van onze inwoners en vinden dat zij het verdienen om in het zonnetje gezet te worden voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen. Daarom zet de PRO jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem. Want wie lid is van de partij, gelooft in de kracht van de gemeenschap.”

Eerdere edities

In 2018 was de eerste editie van de PRO Goed voor elkaar bokaal. Destijds sleepte basisschool Ter Does uit Hoogmade de prijs in de wacht. In de daaropvolgende jaren waren de winnaars De Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering, Daniek de Groot uit Woubrugge en JS Meddle uit Oud-Ade.

PRO Kaag en Braassem heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen onder leiding van Sandra de Wagenaar 34,7 procent van de stemmen gekregen. Hiermee komt deze partij met zeven zetels in de gemeenteraad. De afgelopen raadsperiode had PRO 6 zetels.

Afbeelding
Gemeente Kaag en Braassem presenteert de jaarrekening van 2021 Politiek 11 jul, 11:34
Afbeelding
Plastic in 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens Algemeen 8 jul, 13:08
Afbeelding
Dorp gaat helemaal uit zijn dak tijdens de feestweek Nieuws 1 jul, 14:26
Afbeelding
Nieuwe wethouders in K&B beëdigd Politiek 24 jun, 10:09
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:07
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in Kaag en Braassem en Nieuwkoop Nieuws 10 jun, 09:07
Afbeelding
15 mille voor Sportvereniging M.M.O. Sport 8 jun, 13:57
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.