De winnaar ontvangt de bokaal, prijzengeld en eeuwige roem.
De winnaar ontvangt de bokaal, prijzengeld en eeuwige roem. (Foto: PRO Kaag en Braassem)

Opvang is winnaar Goed voor elkaar bokaal

Politiek

KAAG EN BRAASSEM -  De winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022 is de opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Woubrugge. Het initiatief kreeg een overtuigende meerderheid van de stemmen van inwoners uit Kaag en Braassem. De bokaal is een actie van de politieke partij PRO Kaag en Braassem. Het is de vijfde editie.

“Nog voordat de gemeente iets op touw had gezet, ontstond er in Woubrugge een particulier initiatief voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Met hulp van heel veel lokale vrijwilligers en schenkingen van particulieren en bedrijven is een opvanglocatie ingericht. Een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en medemenselijkheid.” Met die woorden nomineerde een lid van de partij de opvanglocatie voor de bokaal. 

“Veel inwoners konden zich hier in vinden, want van de 313 stemmen gingen er maar liefst 144 naar dit initiatief. Daarmee gaan de bokaal, het prijzengeld van 500 euro en de eeuwige roem dit jaar naar Woubrugge”, meent de partij. 

Genomineerden

Acht andere initiatieven waren naast de winnaar genomineerd voor de prijs. Zwembad De Kleine Oase in Leimuiden eindigde op de derde plek. De tweede plaats was voor Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Nog meer genomineerden waren: IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, Werkgroep Zwemstrandje Roelofarendsveen, Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering, Vakantiespelen Alkemade, Stichting Vakantie Kinderweek ’77 in Leimuiden en Stichting Groen Licht. 

“Zij verdienen het allemaal om in het zonnetje te worden gezet te voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen”, stelt de partij. 

Over de bokaal

“Leden van PRO geloven in de kracht van de gemeenschap. Daarom zet de vereniging jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem”, aldus PRO. 

Eerdere winnaars van de prijs zijn Basisschool Ter Does uit Hoogmade, de Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering, Daniek de Groot uit Woubrugge en JS Meddle uit Oud Ade.

Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (4 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05
Afbeelding
Frenkie de Jong: de vrolijke architect van Oranje Oranje 15 nov, 08:00
Afbeelding
WK 2022 in Qatar: speelschema & wanneer speelt Nederland? Sport 14 nov, 14:39
Afbeelding
Zelf oliebollen maken: het ultieme recept! Algemeen 11 nov, 08:34
Afbeelding
Tal van Eredivisie-spelers naar WK Qatar Oranje 10 nov, 13:00
Afbeelding
Oranje flets of juist glansrijk op WK 2022 in Qatar? Oranje 10 nov, 10:00
Afbeelding
Sinterklaas-films: deze moet je gezien hebben! Algemeen 10 nov, 09:23
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.