De winnaar ontvangt de bokaal, prijzengeld en eeuwige roem.
De winnaar ontvangt de bokaal, prijzengeld en eeuwige roem. (Foto: PRO Kaag en Braassem)

Opvang is winnaar Goed voor elkaar bokaal

Politiek

KAAG EN BRAASSEM -  De winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022 is de opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Woubrugge. Het initiatief kreeg een overtuigende meerderheid van de stemmen van inwoners uit Kaag en Braassem. De bokaal is een actie van de politieke partij PRO Kaag en Braassem. Het is de vijfde editie.

“Nog voordat de gemeente iets op touw had gezet, ontstond er in Woubrugge een particulier initiatief voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Met hulp van heel veel lokale vrijwilligers en schenkingen van particulieren en bedrijven is een opvanglocatie ingericht. Een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en medemenselijkheid.” Met die woorden nomineerde een lid van de partij de opvanglocatie voor de bokaal. 

“Veel inwoners konden zich hier in vinden, want van de 313 stemmen gingen er maar liefst 144 naar dit initiatief. Daarmee gaan de bokaal, het prijzengeld van 500 euro en de eeuwige roem dit jaar naar Woubrugge”, meent de partij. 

Genomineerden

Acht andere initiatieven waren naast de winnaar genomineerd voor de prijs. Zwembad De Kleine Oase in Leimuiden eindigde op de derde plek. De tweede plaats was voor Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Nog meer genomineerden waren: IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, Werkgroep Zwemstrandje Roelofarendsveen, Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering, Vakantiespelen Alkemade, Stichting Vakantie Kinderweek ’77 in Leimuiden en Stichting Groen Licht. 

“Zij verdienen het allemaal om in het zonnetje te worden gezet te voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen”, stelt de partij. 

Over de bokaal

“Leden van PRO geloven in de kracht van de gemeenschap. Daarom zet de vereniging jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem”, aldus PRO. 

Eerdere winnaars van de prijs zijn Basisschool Ter Does uit Hoogmade, de Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering, Daniek de Groot uit Woubrugge en JS Meddle uit Oud Ade.

Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in Kaag en Braassem en Nieuwkoop Nieuws 10 jun, 09:07
Afbeelding
15 mille voor Sportvereniging M.M.O. Sport 8 jun, 13:57
Afbeelding
Gemeente houdt evaluatie Covidpandemie Nieuws 8 jun, 13:34
Afbeelding
Roen van der Geest debuteert met boek ‘Rond de Rode Polder’ Nieuws 27 mei, 14:19
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Molendag in K&B ‘groot succes’ Nieuws 17 mei, 12:02
Afbeelding
Tommy Wieringa: “Een week zonder doodsbedreiging is een week niet geleefd” Nieuws 13 mei, 14:47
Afbeelding
Buitenspeeldag Algemeen 13 mei, 12:20
Afbeelding
Inwoners uit K&B slaan handen ineen om Oekraïners te helpen Nieuws 13 mei, 10:54
Afbeelding
De gemeenteraad van K&B gaat schrijven aan een nieuw raadsakkoord Politiek 11 mei, 16:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.