Steun voor bewoners Aalscholverstraat

Nieuws
Bewoners van de Aalscholverstraat grepen op Koningsdag hun kans.
Bewoners van de Aalscholverstraat grepen op Koningsdag hun kans. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Verschillende bewoners van de Aalscholverstraat voelen zich bedreigd door de sloopplannen voor woningen in hun straat en in de Zultestraat. Het zijn weliswaar alleen nog maar plannen, maar toch. In Koningsdag zagen ze de ideale gelegenheid om te flyeren en steunbetuigingen binnen te krijgen. Met succes. 

Willem Goede: “Zowat alle dorpsgenoten die we aanspraken wilden direct hun steun betuigen. Ze vonden de gang van zaken heel erg vreemd en naar, zomaar je huis onder je weg gesloopt. Dat er gebouwd moet worden snapt iedereen, maar niet op deze manier. Natuurlijk was een enkeling voor de sloop, maar dat waren er van de honderden die wij spraken maar een stuk of zes. En sommigen gingen na uitleg evengoed om en tekenden de petitie alsnog. We blijven het onder de aandacht brengen.”

In vijf dagen kwamen er bijna zeshonderdvijftig digitale en handgeschreven steunbetuigingen binnen op de petitie. Daarna gingen de bewoners langs de deuren en dat bracht de stand op zevenhonderddertig ondertekenaars. “Niet slecht, vinden we zelf.”

Ook veel raadsleden hebben volgens de bewoners uitgesproken tegen het slopen van solide woningen te zijn. Willem Goede: “We hopen dat onze volksvertegenwoordigers naar hun dorpsbewoners luisteren en besluiten niet akkoord gaan met de prestatieafspraken van Eigen Haard en B&W, waarin staat dat de woningen aan de Aalscholver- en Zultestraat gesloopt zullen worden. En dat Eigen Haard hun geld aanwendt om hun woningbestand goed te gaan onderhouden. Doordat wij deur aan deur flyeren en mensen spreken, horen we over schrijnende toestanden. Van lekkage, schimmel, onvermogen om reparaties goed en netjes uit te voeren tot complete doofheid bij Eigen Haard. Zorgelijk. Ook vertelt Eigen Haard bewoners die onderhoudsklachten melden dat hun woning op de nominatie staat om gesloopt te worden.”