Uitvaartverzorging Van der Pol neemt Waaijers Uitvaartverzorging over

Algemeen
V.l.n.r.: John Büchel, Peter van Scheijndel, Peter Waaijers, Koos Machielsen en Micha van der Pol voor Waaijers Uitvaartverzorging.
V.l.n.r.: John Büchel, Peter van Scheijndel, Peter Waaijers, Koos Machielsen en Micha van der Pol voor Waaijers Uitvaartverzorging. (Foto: DvE)

Bij hun leveranciers was het al bekend, maar vanaf nu mag iedereen het weten: Waaijers Uitvaartverzorging in Vlaardingen is per 1 januari overgenomen door Uitvaartverzorging Van der Pol in Maassluis. Op 3 februari is de officiële overdracht geweest. Het initiatief hiervoor kwam vanuit Peter van Scheijndel en Peter Waaijers, die met deze stap alvast anticiperen op de toekomst. 

Door Debbie van Eijk

Na de overname verandert er voor de klant niet veel. Waaijers Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging Van der Pol blijven twee kleinschalige organisaties met een heel persoonlijke benadering. Hier hebben de mannen van Waaijers hun nieuwe bestuur bewust op uitgekozen. Peter van Scheijndel legt uit hoe het balletje vorig jaar begon te rollen: “Wij van Waaijers worden wat ouder en hebben geen opvolging. Op een gegeven moment ga je nadenken: wat gaan we doen? Wachten tot we 67 zijn en dan de overdracht doen, of nú onder goede harmonie samensmelten? We hebben voor het laatste gekozen. Zo kunnen wij ook nog mooi mee blijven werken in het bedrijf.”

Familiebedrijf

Het zou makkelijk zijn geweest om hun bedrijf onder een grote, landelijke uitvaartorganisatie te laten komen, maar Van Scheijndel en Waaijers besloten de instelling van Waaijers’ opa in ere te houden: “We wilden na de overname op dezelfde manier blijven werken: persoonlijk, met echte aandacht voor de mensen.” Die instelling past bij het familiebedrijf, dat overgedragen is van vader op zoon, op kleinzoon.

Logische keuze

Hun zoektocht naar een partij om de samenwerking mee aan te gaan werd al snel bekend in de wandelgangen. Diverse organisaties meldden zich, waaronder Micha van der Pol, van de gelijknamige uitvaartorganisatie. Micha kende Waaijers al, begon zestien jaar geleden in de uitvaartbranche. Een paar jaar daarna startte hij met partner John Büchel zijn eigen onderneming. John kende op zijn beurt Waaijers al, van het werken bij een crematorium.
Voor Van Scheijndel en Waaijers voelden Micha en John daarom als een logische keuze. Peter Waaijers legt uit: “We kenden Micha en John al een beetje, maar merkten bovendien dat ze op dezelfde manier werkten. Op een menselijke manier.”

Er écht zijn

Mensen die het overlijden van een dierbare melden, of dat nu bij Van der Pol in Maassluis of bij Waaijers in Vlaardingen is, kunnen na de overname nog steeds rekenen op de persoonlijke service waar beide ondernemingen om bekendstaan. “Je moet mensen de tijd geven”, legt Van Scheijndel uit. “Of je nu twee of drie uur bij ze bent. Als klein bedrijf is dat makkelijker.”
Het is de insteek die de opa van Waaijers al had bij de oprichting van het bedrijf, in 1943. “Luister naar het verhaal van mensen. Wees een rustpunt op moeilijke momenten. Wij willen er echt voor mensen zijn.” Kersverse directeur Micha van der Pol beaamt dit. “Wij willen op dezelfde manier vorm blijven geven aan het bedrijf.”

Vertrouwd

De gezichten blijven hetzelfde: naast de beide Peters blijft ook Koos Machielsen werkzaam, die al vijfentwintig jaar een vaste kracht is bij Waaijers. Volgend jaar maart gaat hij met pensioen. “We werken eigenlijk al sinds 1 januari samen met de beide Peters en Koos”, vertelt John. “En het voelt nu al vertrouwd. We kunnen heerlijk lachen met elkaar.”
“Het voelt bijna alsof het nooit anders is geweest”, beaamt Peter van Scheijndel. “Het is heel mooi, hoe we zijn samengekomen.”