Rotaryclub Radboud Medemblik zet zich in voor kwetsbare kinderen

Algemeen
Sommige kinderen hebben heel weinig sociale contacten.
Sommige kinderen hebben heel weinig sociale contacten. (Foto: Adobe Stock)

Rotaryclub Radboud Medemblik zet zich graag in voor goede doelen. “Dit keer hebben we specifiek gekozen voor kwetsbare kinderen. We zamelen geld in voor Heppie Vakanties & Weekends. Dat doen we door de verkoop van zaden en kweeksetjes, want uit zaden groeien, met de nodige aandacht, prachtige planten en bloemen”, laat Dominique Bouwmans van de rotaryclub weten.

Heppie Vakanties & Weekends zet zich in om vakanties en weekendjes te organiseren voor kwetsbare kinderen die niet op vakantie kunnen gaan. “Heppie Vakanties & Weekends is onderdeel van Het Vergeten Kind. We deden al eerder acties voor kinderen, onder meer voor Stichting Leergeld. Bij Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen, met positieve aandacht voor elk kind. Uit onderzoek is gebleken dat bij de meeste kinderen de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen groeien, hier houden ze hun hele leven profijt van. Kinderen ontwikkelen zich tijdens hun verblijf en daar willen we graag aan bijdragen.”

Niet op vakantie kunnen

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg te gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. omdat er geen geld voor is of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom worden de Heppie Vakanties & Weekenden georganiseerd.

Individuele of gezinsvakanties

Heppie Vakanties & Weekenden is er speciaal voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Ook zijn er begeleide gezinsvakanties. Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht, dat typeert Heppie Vakanties & Weekenden.

Spanningen 

De vakantieweken en weekendcyclussen zijn bedoeld voor kinderen waar de dagelijkse situatie (even) niet optimaal is en voor de nodige spanningen zorgt. Zij gaan - mede daardoor - niet of nauwelijks op vakantie. De kinderen hebben ontspanning en extra positieve aandacht nodig. Tegelijkertijd wordt het (pleeg)gezin/de opvanglocatie even ontlast.

Voor welke kinderen zijn de weekenden en vakanties bedoeld:

uit de residentiële en gezinsvervangende jeugdhulp;

die op of onder de armoedegrens leven;

met ontwikkelingsstoornissen (zoals ADHD, ASS enz.); 

met achterstanden of een licht verstandelijke beperking en/of met een ouder, broer en/of zus die een beperking heeft (lichamelijk of geestelijk);

ernstig ziek zijn;

verslaafd zijn;

psychische problemen hebben.

Bij veel kinderen is er sprake van sociale uitsluiting, dat wil zeggen:

een tekort aan sociale contacten;

weinig tot geen deelname aan sportverenigingen en andere clubactiviteiten;

genegeerd en/of afgewezen worden door leeftijdsgenoten en/of geen toegang tot passend onderwijs en/of goede huisvesting.

Kijk voor meer informatie op www.heppievakanties.nl

Actie

Rotaryclub Radboud Medemblik verkoopt zadenpakketjes en geschenksetjes, waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat. Dominique: “Kijk op https://www.rotaryradboud.nl/webshop/ en kies uit de diverse pakketjes, met bijvoorbeeld een thema: bloemen, groenten of kruiden. Of kies één van de kweeksetjes met zaden en grond in een zinken teiltje. In de kweeksetjes zitten zaden die geschikt zijn voor in potten, die zijn ook leuk voor op de vensterbank. De kweeksetjes zijn erg geschikt om cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag of Moeder- of Vaderdag. Doneren zonder zaden te kopen is ook mogelijk in de webshop.”

Koop ook zaadjes voor het goede doel bij Rotary Medemblik.