Opening dependance OKV Medenblick

Cultuur
Voorzitter Ton Pronk en wethouder Jeroen Broeders openen de nieuwe tentoonstelling.
Voorzitter Ton Pronk en wethouder Jeroen Broeders openen de nieuwe tentoonstelling. (Foto: R.Gieling)

Ton Pronk, voorzitter van Oudheidkundige Vereniging Medenblick, en Jeroen Broeders, wethouder van gemeente Medemblik, openden zaterdag 2 september samen de dependance bij Lodge 61, aan de Brakeweg in Medemblik.

Vergezeld van prachtig zonnig weer woonden vijftig belangstellenden de opening van de tentoonstelling bij. Nieuwsgierig naar de nieuwe opzet, als je de vorige locaties nog in gedachte hebt. Bij binnenkomst werd men verwelkomd in de Dars met koffie of thee en een plak Westfriese krentenmik. Vervolgens werden de aanwezigen uitgenodigd om plaats te nemen in de Capel.

In dit vertrek, sfeervol aangekleed en met een echte preekstoel komend uit het voormalig Provinciaal ziekenhuis in Medemblik, werd het welkomstwoord gedaan door voorzitter Ton Pronk. Een speciaal welkom aan wethouder Broeders, aan Michiel Bartels van de Archeologie West Friesland en de aanwezige historische verenigingen uit de regio. Deze speech werd afgesloten met de woorden: “De OKV Medenblick is rijp in jaren, maar jong van geest”. De wethouder knipte daarna, samen met de voorzitter, het lint door om toegang te verlenen naar de tentoonstellingsruimte.

Jeroen Broeders pakte de gelegenheid om, staande in de preekstoel, op zijn humoristische wijze de essentie te onderstrepen van een oudheidkundige vereniging voor een historische stad als Medemblik. Hij benadrukte dat er met deze dependance, een aanvulling van een museum gewenst is in de binnenstad van Medemblik. Na de bezichtiging werd met een glaasje bubbels getoost op de opening en de toekomst van OKV Medenblick.

Leden van de vereniging krijgen een mail om de tentoonstelling te bezoeken. Niet leden kunnen voor meer informatie kijken op Lodge61 – Stap uit je dagelijkse routine en beleef de natuur!