Truckfestival op 29 mei 2022 terug in binnenstad Medemblik

Uit
Kom ook 29 mei naar het Truckfestival in Medemblik.
Kom ook 29 mei naar het Truckfestival in Medemblik. (Foto: RG-Fotografie)

De binnenstad van Medemblik wordt 29 mei rond 09.00 uur weer overspoeld door blinkend chroom en glimmende trucks. De trucks komen in alle vroegte en zoeken een plaatsje op de Nieuwstraat.

Paul en Tom Kaarsemaker, Mario Schaak, Peter Makkes en Dimitri Bonn zorgen als Truckfestival-Westfriesland dat een heel scala aan trucks in het centrum van Medemblik te bewonderen zijn. De belangstelling van de chauffeurs is ook dit jaar weer groot en zijn trots om op het festival te staan. Voorzitter Paul: “Nadat we als bestuur de inschrijving voor deelname opende, liep deze al heel snel vol. Eind maart sloten we de inschrijving, omdat we richting twee keer zoveel aanmeldingen gingen, als dat we toe kunnen laten. Het feit dat er zoveel aanmeldingen zijn, zien we als bestuur als een groot compliment. Maar het geeft ook aan dat we weer toe zijn aan een gezellig feestje.”

De inschrijvingen en ook het bezoeken van het festival is gratis. Maar er is meer dan alleen maar blinkend chroom en gepoetst lak te bewonderen. Op het truckfestival zijn diverse verkoopkraampjes aanwezig, worden er diverse demo’s gegeven en bezoekers kunnen zelfs meerijden met een oude GMC legertruck.

Benieuwd wie er een prijs in de wacht sleept tijdens deze 28e editie? Blijf dan zeker tot 17.00 uur. Maar de uittocht van de trucks is helemaal een spektakel met veel getoeter, dat ver in de omgeving is te horen.

Een gezellig uitje voor jong en oud.