Nacht- en weekendafsluitingen A20 Vlaardingen mei en juni

Nieuws
Afsluiting wegens werkzaamheden.
Afsluiting wegens werkzaamheden. (Foto: stockphoto)

In de maanden mei en juni voert bouwconsortium BAAK werkzaamheden uit voor herstel van twee portalen langs de A20 ter hoogte van het BP station (verzorgingsplaats Rijskade) na de afrit Vlaardingen-West en herstel van asfalt. Daarvoor is een aantal nacht- en weekendafsluitingen van de A20 noodzakelijk. Het wegverkeer wordt omgeleid.

Start: 6-8 mei A20 in de nachten in beide richtingen afgesloten

In de nachten van 6, 7 en 8 mei is de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis afgesloten van 22.00 uur tot 05.00 uur. Vanuit de Beneluxtunnel kan verkeer wel naar afrit 9 Vlaardingen. De opritten naar de snelweg gaan om 21.00 uur dicht.Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg). De opritten naar de snelweg gaan om 21.00 uur dicht.Op dinsdag 7 mei zijn er vanwege algemene onderhoudswerkzaamheden in de nacht kortdurende afsluitingen op de A20 richting Rotterdam van oprit 8 (Marathonweg), op- en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) en de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (v.v.). Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via af- en opritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.

Weekendafsluitingen

Voor de werkzaamheden staan ook de volgende twee weekendafsluitingen gepland:

Van 24 mei 22.00 uur tot 27 mei 05.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen.Van 31 mei 22.00 uur tot 3 juni 05.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis.Van 10 tot en met 12 juni staan nachtafsluitingen gepland. Ook dan is de A20 tussen 22.00 uur en 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Hoek van Holland is dicht tussen knooppunt Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg).

Werkzaamheden

De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder, tijdens weekendafsluitingen kan de vertraging op de omleidingsroute via de Maassluissedijk oplopen tot circa 30 minuten. Reizigers wordt aangeraden om waar mogelijk met de metro of ander openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. Een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl.

De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag.

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg, de A24, die vanaf eind 2024 de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project: www.blankenburgverbinding.nl.