Nieuw online platform voor Molenwijkers

Nieuws
Janneke en Freek presenteren de site in de Buurtkamer.
Janneke en Freek presenteren de site in de Buurtkamer. (Foto: Rodi Media/MvS)

MOLENWIJK – Met de website www.molenwijk.amsterdam is Molenwijk een platform rijker, dat is bedoeld om de wijk zichtbaarder te maken en de inwoners meer met elkaar te verbinden.  

Het is prettig wonen in Molenwijk, er vinden veel activiteiten plaats en verschillende bewonersgroepen bundelen de krachten. Voor Freek van Raam is dat een bekend gegeven, want hij woont er al heel lang, en Janneke Jeeninga weet het inmiddels ook. “Ik woon hier nog maar een jaar en vind dit een bijzondere wijk. Ook voor jongeren gebeurt hier veel. Het is goed om dat te benadrukken. Wat we willen is meer samenhang, meer verbondenheid en een bijdrage aan een positieve kijk op de wijk. Uitdragen dat dit een mooie wijk is.” 

Vandaar het idee om dit platform in het leven te roepen.  Freek van Raam en Janneke Jeeninga zijn twee initiatiefnemers, de site is opgezet door Coloci, een stichting die helpt bij het ontwikkelen van een buurtgemeenschap, en verder verleent Padrick Stam namens Stichting SPIN ondersteuning. 

Padrick: “Het concept is een webkrant met verhalen en foto’s. Er is veel activiteit in Molenwijk en we willen belichten hoe dit wordt beleefd. Hoe werkt bijvoorbeeld Molenwijk Schoner? Maar de website is nog in ontwikkeling.” 

Toch is er meer dan een stevige basis gelegd. Dat leert een blik op het eerste resultaat. De site is prettig en overzichtelijk vormgegeven en nodigt uit om nader te bekijken. Activiteiten worden aangekondigd en het is mogelijk bijdragen aan te leveren. Deze worden wel eerst beoordeeld voordat ze online gaan, maar dat is meer voor de zekerheid en goede orde. Meedoen en meekijken worden van harte gestimuleerd. 

Sterker nog: het huidige redactieteam is op zoek naar versterking. Het liefst jonge krachten met een frisse en eigentijdse kijk op de Molenwijk. Maar natuurlijk is iedereen welkom die wil bijdragen aan de groei en het succes van dit platform. Interviews, ervaringen delen, reportages – er kan van alles op. 

“De site is ideaal om nieuwe bewoners wegwijs te maken”, vertelt Freek van Raam, die onder meer met zijn schoonmaakacties al een positieve bijdrage aan zijn woonomgeving levert. “Eigenlijk moeten Molenwijkers automatisch op de site kijken als ze iets willen weten. We zijn de site al flink aan het promoten, hebben net flyers rondgedeeld in de flats en op de diverse hotspots.” 

Interesse om de redactie te versterken? Meld je aan via redactie@molenwijk.amsterdam.