Omwonenden Wagenweggebied willen referendum over hoogte woontorens

Algemeen
Kor Piorunek is een van de initiatiefnemers. Hij en anderen ageerden in 2021 al over de hoogte van de woontorens.
Kor Piorunek is een van de initiatiefnemers. Hij en anderen ageerden in 2021 al over de hoogte van de woontorens. (Archieffoto: Han Giskes)

PURMEREND - Woensdag 8 februari om 10.45 uur gaat een aantal Purmerenders naar het gemeentehuis om een inleidend verzoek te doen tot het houden van een referendum. De initiatiefnemers vertegenwoordigen een grote groep Purmerenders die de voorgestelde hoogbouw aan de Burgemeester D. Kooimanweg niet ziet zitten.

Het realiseren van het voorliggende plan, in de volksmond ook wel het Manhattan aan de Where genoemd, zal de identiteit van het oude ‘Stadje’ aantasten en leiden tot serieuze problemen op het gebied van schaduwwerking, windhinder, parkeren en verkeersdrukte.

Vanzelfsprekend delen de initiatiefnemers de zorgen over de woningnood. Echter zijn zij van mening dat de keuze tussen óf het realiseren van hoogbouw óf het hebben van woningnood een valse tegenstelling is. Het thema volkshuisvesting is uiterst complex en moet op meerdere manieren worden aangepakt.

Verschillende politieke partijen, waaronder Gemeentebelangen Purmerend, Forum voor Democratie, de PVV en PB21 steunen het initiatief en zullen helpen met het verzamelen van handtekeningen.