Mia Ruys op haar 80ste nog vitaal middelpunt bij HR Makelaars

Nieuws
Mia Ruys-Buskermolen (4e van links) met de collega's van HR voor de pop die is neergezet vanwege omdat ze 80 is geworden.
Mia Ruys-Buskermolen (4e van links) met de collega's van HR voor de pop die is neergezet vanwege omdat ze 80 is geworden. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op je 80ste nog volop meedoen in het bedrijfsleven! Dat is van toepassing op Mia Ruys-Buskermolen. Mia werkt nog steeds met veel plezier een dag in de week bij het sinds 2008 bestaande familiebedrijf HR Makelaars. Het bedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid tot een onderneming met 20 medewerkers en drie kantoren. Dat HR het predicaat familiebedrijf volop waarmaakt, bewijst het feit dat naast Mia Ruys haar dochters Laura Herlé-Ruys (mede-eigenaar), Susanne en Daniëlle ook op de loonlijst staan. De recent 80 jaar geworden Mia maakt sinds de kredietcrisis van 2008 deel uit van het kantoor. 

“In het midden van die crisis ging mijn lieve moeder met pensioen. Ze was toen wethouder van de Beemster. Omdat wij een zware tijd hadden, besloot ze ons te gaan helpen. Ze deed dit toentertijd voor niets en is onze boekhouding gaan doen. Maar ook als we eindelijk een keer een weekje op vakantie gingen, nam ze de hele week de telefoon voor ons op. Toen de zaak beter begon te lopen, hebben we haar op de loonlijst gezet en dat staat ze nog steeds. Sterker nog, ze betaalt haar eigen loon iedere maand uit. De jongste in ons team is 22 en mijn moeder 80! Afgelopen jaar zijn we vanwege het 15-jarig bestaan met het team naar Valencia geweest. Drie keer raden wie er vooraan liep bij alle activiteiten? Inderdaad, mijn moeder”, aldus Laura Herlé-Ruys.

De zussen Ruys zijn apetrots op hun moeder, maar zien ook hoe bijzonder het is dat iemand zo vitaal ouder wordt. Een voorbeeld dus niet alleen voor ons, maar ook voor anderen. Voor Mia zelf is het de normaalste zaak van de wereld. “Het bedrijf voelt als een warme hechte familie die voor elkaar door het vuur gaan en dat is een van de redenen waarom ik nog altijd met zoveel plezier werk voor HR Makelaars.