Eenmalige zangworkshop nabij Strand Zomer

Cultuur
Je kunt met Leonie je beste klanken laten horen.
Je kunt met Leonie je beste klanken laten horen. Foto: aangeleverd

NIEUWKOOP- Lang mochten we niet samen zingen, maar nu mag het weer. En waar heb je een betere ventilatie dan in de buitenlucht? De gemeente Nieuwkoop heeft eenmalig een vergunning gegeven voor een zangworkshop op het grasveld naast het Meijepad, nabij Strand Zomer.

Zangeres en zangcoach Leonie van der Wal: “Ik ben heel blij dat er weer gezongen mag worden! Ik merk ook dat de vraag naar het samen zingen groot is. “ Voor de zangworkshop van 1 augustus heeft Leonie mooie A capella stukken uitgekozen. Er wordt dus alleen met de zangstemmen muziek gemaakt. Leonie: ‘Zo mengen we het mooist met de natuurgeluiden.’ De zangers gaan aan de slag met het eenvoudig meerstemmige ‘Evening rise’ en ‘De noche iremos’. Met deze twee stukken brengt het Eéndagskoor in de buitenlucht een ode aan de avond en nacht. Toch vindt de zangworkshop plaats in de middag. Leonie: “Anders zouden we een ode brengen aan de muggen?”

Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen. Iedereen mag een klapstoel meenemen. De zangers vormen met zijn allen een kring, met steeds 1.5 meter tussen de zit-/ staplaatsen.

Zing mee met het Eéndagskoor in de buitenlucht op zondag 1 augustus van 13:00 tot 15:00 uur. De kosten bedragen 12,- euro. Aanmelden: info@leonievanderwal.com.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda