Toekomst bioscoop Corso lijkt op spannende Bond-film

Algemeen
Komt hier de Corso bioscoop? Ben jij voorstander laat het ons weten. stuur een e-mail naar redactie.cnb@rodi.nl
Komt hier de Corso bioscoop? Ben jij voorstander laat het ons weten. stuur een e-mail naar redactie.cnb@rodi.nl (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Het lijkt op een spannende actiefilm, zoals de nieuwe James Bond film ‘No time to Die’, die eerdaags in filmtheater Corso wordt vertoond, als de Corona-regels wat zijn aangepast. De geschiedenis van de Corso is de afgelopen jaren spannend te noemen. Eigenaar Erik Weel laat weten dat het wachten is tot er, door technische mankementen, geen films meer vertoond kunnen worden. “De projectoren hebben immers niet het eeuwige leven en daarbij heb ik al vele keren aangegeven graag nieuwbouw te plegen met een filmhuis aangepast aan de huidige maatstaven.”

door onze verslaggever Aart Tóth

Nieuwbouwplannen werden uiteindelijk verschillende keren ingediend, maar ze struikelden op bruikbare ruimten, dan wel grond om samen met een andere nutsvoorziening een nieuwe start te laten plaatsvinden. Laatste plan was van Fruitema Ingenieursbureau en Floresteyn Vastgoedadvies, met een geheel nieuwe Dorpsstraat vanaf Torenstraat tot voorbij oude ABNAMRO-filiaal. Inclusief een nieuw Filmhuis Corso. Dit plan is voorlopig in de koelkast gezet.

In die tussentijd werd de Maranathakerk buiten dienst gesteld en te koop aangeboden. Prachtige plaats voor het nieuwe filmhuis Corso, maar helaas er komt tijdelijk voor enkele jaren een school. De gemeente Castricum heeft het gebouw aangeschaft. Erik Weel had echter ook zijn zinnen op die ruimte gezet, maar “Er is nu veel te veel ruis, waarbij er feitelijk helemaal geen nieuws is, anders dan dat ik aan het college en raad vraag ook mee te mogen dingen naar de in te vullen maatschappelijke bestemming, zoals besloten op 28 mei jl.”, aldus Erik Weel. Aanvullend nog even, “Dat het jaarlijkse NNF (Nederlands Film Festival) dit jaar ook naar Castricum komt in de Corso, maar daarover later meer”, afsluitend Weel. Na behandeling in de gemeenteraad blijft alles dus voorlopig nog een vraagteken. Eerste drie jaar de school en daarna een definitieve maatschappelijke bestemming.