Nieuwe kansen voor filmhuis Corso, huisartsen en appartementen

Algemeen
Maranathakerk met alle toekomstmogelijkheden bij elkaar, welke gaan het worden?
Maranathakerk met alle toekomstmogelijkheden bij elkaar, welke gaan het worden? (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Opnieuw is er vergaderd over de toekomst van het terrein van de Maranathakerk en het plantsoen er omheen. In een commissievergadering op het gemeentehuis werden de plannen van wethouder Ron de Haan over de toekomst van het gebied aangepast na aandringen vanuit de commissieleden. Zodoende komt er ook sneller duidelijkheid wat nu wel de bestemming gaat worden als over ongeveer twee jaar het project Suprime College afloopt.

Wethouder de Haan stelde voor opnieuw een onderzoek te starten over die toekomst van het terrein rondom en de Maranathakerk zelf. De gemeente Castricum is eigenaar van de grond en sinds 2019 ook van het gebouw. Intussen bevolkt door het Suprime College, dat het door eerder genomen besluiten na 3 jaar weer zou verlaten, in afwachting van een nieuwe bestemming. De raadscommissie heeft daar nu een stokje voor gestoken en bij de wethouder afgedwongen veel eerder een besluit te nemen voor de toekomst van dat perceel.

Keuze uit bestemmingen zijn; Woningen, Filmhuis en Huisartsenpraktijk. Er is een projectleider door de gemeente aangesteld en er is met de raadscommissie afgesproken dat deze een scherp plan schrijft en dat in november in de gemeenteraad behandeld kan worden.