Actiegroep ‘Corso moet blijven’ op de barricade

Algemeen
 Ria du Prie maakt zich hard voor het behoud van Filmtheater Corso.
Ria du Prie maakt zich hard voor het behoud van Filmtheater Corso. (Foto: Aart Tóth)

CASTRIUM - Letterlijk de barricade opgaan doet de actiegroep ‘Corso moet blijven’ niet, maar strijdlustig zijn ze wel, met Ria du Prie voorop. “Ons doel is het bestaansrecht van Filmtheater Corso veiligstellen voor de toekomst.” Intussen is duidelijk dat Corso niet op de huidige plaats in de Dorpsstraat blijft, maar verhuist naar het terrein van de huidige Maranathakerk. De kerk wordt niet meer gebruikt en is sinds 2019 samen met het groengebied en de parkeerplaats eromheen eigendom van gemeente Castricum.

door onze verslaggever Aart Tóth

De gemeenteraad heeft intussen afgedwongen bij het college dat er voor het eind van 2021 een plan is voor de toekomst van het gebied. Er gaat gekeken worden naar de opties: Filmtheater Corso - Huisartsenpost en/of woningbouw. Die drie bestemmingen kunnen ook in combinaties uitgevoerd worden, afhankelijk van de financiële middelen en opbrengsten. Eerder liet gebruiker van de faciliteiten van Corso, Filmhuis CineCast weten voorstander te zijn van Filmtheater Corso op de plaats van de Maranathakerk. 

Actiegroep ‘Corso moet blijven’ wil dat graag ondersteunen door hun mening te laten horen namens de vele Castricumse bioscoopbezoekers. “Het Filmtheater of Filmhuis Corso heeft een maatschappelijke functie”, aldus du Prie. De actiegroep houdt daarom nauwlettend de voortgang in de gaten. “Dus als het nodig is spreken we in tijdens een commissievergadering om onze invloed uit te oefenen voor het behoud van het filmtheater. We houden u op de hoogte.”