Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland.
Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland. ((Foto: aangeleverd))

Stichting Kerstactie Westfriesland weer van start

REGIO - Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht. Er wordt alweer nagedacht over de invulling van het kerstfeest dat in de meeste families uitgebreid wordt gevierd. Helaas zijn hierop vele uitzonderingen. Want hoewel we tot de rijkste landen van Europa behoren, leven veel Nederlandse gezinnen in armoede. Ook in onze eigen regio West-Friesland is een groot aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, een te kleine of zelfs geen winterjas, niet met je vriendjes samen kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden. De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket aan te bieden waarin met name producten voor kinderen zitten.

Naast dagelijkse levensmiddelen bevat het pakket artikelen als tandpasta, tandenborstels, zeep, servetten en zelfs kleine cadeautjes. Voor ieder ingeschreven gezin wordt een pakket op maat samengesteld. Bij de volgende supermarkten worden inzamelacties gehouden tussen 9.00 en 16.00 uur: DekaMarkt in Obdam - zaterdag 23 november, Albert Heijn in Enkhuizen - zaterdag 30 november.

De stichting is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Steun de stichting bijvoorbeeld door lang houdbare levensmiddelen en klein nieuw speelgoed in te leveren op een van de inleveradressen (zie website). Ook een geldbedrag schenken is uiteraard mogelijk. Elk jaar mag de stichting rekenen op een aantal sponsors, die worden vermeld op de website. Leden van de sponsorloterij hebben onlangs een cadeaukaart voor Albert Heijn ontvangen; deze kaarten zijn ook van harte welkom. De actie is verlengd waardoor de kaarten nu geldig zijn tot begin december.

Steun nodig?

Niemand hoeft zich bezwaard te voelen om een kerstpakket aan te vragen. Sinds het moment dat de inschrijving weer van start ging hebben inmiddels ruim honderd gezinnen zich aangemeld voor een kerstpakket. Zo lang de voorraad strekt is inschrijven mogelijk via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Om aan de voorwaarden te voldoen moet een gezin woonachtig zijn in West-Friesland, moet er minimaal één kind tot en met veertien jaar thuis wonen en moet kunnen worden aangetoond dat men afhankelijk is van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank. Meer informatie of vragen? Mail naar info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland .

Meer berichten