Pimpelmees.
Pimpelmees. (Foto: Jacob Joritsma)

Workshop tuinvogels herkennen

ENKHUIZEN – In het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen is zaterdag 18 januari een workshop tuinvogels herkennen.

Leer in één ochtend de meest voorkomende tuinvogels herkennen. Het verschil tussen mus en merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen pimpelmees en koolmees? Of zit er een huismus of vinkenvrouw op de voedertafel? In het weekend van 24, 25 en 26 januari 2020 wordt de Nationale Tuinvogeltelling gehouden.

In deze workshop wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met de tuinvogeltelling en hoe de telgegevens doorgegeven kunnen worden. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV afdeling West-Friesland. Er wordt gestart met een diapresentatie waarbij de meest voorkomende tuinvogels voorbij komen om daarna met verrekijkers buiten te oefenen. De verrekijkers zijn te leen bij het bezoekerscentrum.

Nationale Tuinvogelstelling

Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die mee willen doen met de Nationale Tuinvogelstelling en er meer van willen weten en uiteraard voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels (dichtbij huis).

De workshop is van 09.30 tot 11.30 uur. Bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Kosten 7.30 euro (incl. koffie/thee). Aanmelden is noodzakelijk via reservering@hertenkampenkhuizen.nl of 0228 320310 en kan tot vrijdag 16 januari 12.00 uur. Bij niet voldoende animo gaat de workshop niet door.

Meer berichten