Guthrie bepalend voor Amerikaanse folkmuziek.
Guthrie bepalend voor Amerikaanse folkmuziek. (Foto: Aangeleverd)

Malagride zingt Guthrie bij Folkclub

ENKHUIZEN - Hans Malagride zingt en vertelt 22 januari over de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Woody Guthrie.

Het programma Songs from Woody is in samenwerking met zangeres Geanne van Soelen. Hans en Geanne zingen enkele van zijn liedjes en vertellen over zijn leven. 

Amerikaanse folkmuziek

Woodrow Wilson (Woody) Guthrie (1912 - 1967) was een Amerikaans folkzanger die zichzelf begeleidde op gitaar en mondharmonica. Naast het vertolken van traditionele liederen, schreef hij veel sociaal bewogen liedteksten over rampen zoals de Dust Bowl (de stofstormen) en politieke misstanden (de Grote Depressie).

Zeven kinderen

Later componeerde hij veel kinderliedjes, begrijpelijk als je weet dat hij in twee huwelijken in totaal zeven kinderen kreeg, waaronder Arlo Guthrie die ook faam kreeg als singer-songwriter.

Bob Dylan
Guthrie speelde met beroemde folkmuzikanten zoals Pete Seeger, Cisco Houston, Sonny Terry and Brownie McGhee. Er zijn veel opnamen van zijin liedjes. Zijn invloed is bepalend geweest voor de Amerikaanse folkmuziek. Bob Dylan, Ramblin' Jack Elliott, Donovan, Bruce Springsteen zijn allen door hem geïnspireerd. Zijn bekendste lied is This Land Is Your Land.

Folkclub Enkuizen
Organisatie: Folkclub Enkhuizen, aanvang: 20.00 uur. Locatie: Die Port van Cleve, Dijk 74 - 76. Toegang is gratis. Informatie via 0228 314903.
 

Meer berichten