Tweede Westfriese Stuuntocht steunt  Stichting Babyspullen, praktijkschool Stede Broec en De Baanbreker.
Tweede Westfriese Stuuntocht steunt Stichting Babyspullen, praktijkschool Stede Broec en De Baanbreker. (Foto: Rodi Media)

Goede doelen Westfriese Struuntocht

ENKHUIZEN - De tweede editie van de Westfriese Struuntocht steunt dit jaar drie goede doelen: Stichting Babyspullen, praktijkschool Stede Broec en De Baanbreker. Zaterdagavond 21 maart vindt de Westfriese Struuntocht plaats.

De Westfriese Struuntocht gaat soms dwars door bijzondere, monumentale panden. Deelnemers lopen door verborgen straatjes en langs bedrijven, scholen en moderne architectuur. "Deelnemers komen op plekken waar zij normaal niet zo gauw komen. Al wandelend, ontdekt en beleeft men van alles", belooft Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht.

Steun voor alle bewoners van leeftijden

"Met deze wandeling willen we geld ophalen voor goede doelen. Dit jaar kozen we drie doelen. Het mooie is dat we hiermee inwoners van alle leeftijden in West-Friesland ondersteunen. Van de aller allerkleinste via Stichting Babyspullen en opgroeiende tieners via praktijkschool Stede Broec tot volwassenen bij De Baanbreker. Letterlijk stappen in een prachtige stad in West-Friesland en figuurlijk dragen uw stappen bij aan een beter West-Friesland!"

Westfriesland, Enkhuizen in de spotlights
De westfriese Struuntocht is een originele manier om kennis te maken met West-Friesland. Deze tweede editie vindt weer in Enkhuizen plaats. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat willen we aan iedereen laten zien; hoe mooi Westfriesland en Enkhuizen is", vertelt secretaris Natalie Huijsman.

Nieuwe route

De route zal anders zijn dan vorig jaar. "We roepen alle deelnemers van vorig jaar dan ook op vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen in deze tweede editie. Het is de tweede keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseren. De route is vastgesteld. Het is een geheel andere route dan vorig jaar, maar het begin- en eindpunt blijven wel hetzelfde als vorig jaar. De start is bij station Enkhuizen. Het eindpunt is Brouwerij de Werf, waar de after-party is", legt Henk Driessen uit.

Muziek, toneel en dans

Natalie Huijsman: "We zijn na de vaststelling van de route, op dit moment bezig de route aan het invullen met afwisselende activiteiten en bezienswaardigheden. We benaderen organisaties in West-Friesland of ze een bijdrage willen leveren. Ben je lid van een muziek-, toneel- of dansgroep of heb je een eigen zaak en wil je meedoen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar westfriesestruuntocht@gmail.com."

Route = verrassing

De route is weliswaar bekend, maar blijft tot het laatste moment een verrassing. De slogan Ontdek het onverwachte is echt waargemaakt. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen en ik zag plekken waar ik nog nooit geweest ben, aldus een deelnemer van vorig jaar.

Tickets Westfriese Struuntocht

Westfriese Struuntocht, zaterdag 21 maart. Start 19.00 uur. Tickets zijn tot 1 februari nog te koop voor de speciale voorverkoopprijs van 12,50 euro. Daarna kost een ticket 15 euro. U kunt de tickets kopen via www.westfriesestruuntocht.nl/tickets.

Meer berichten