Sportmogelijkheden vergroten voor mensen met fysieke beperking is het doel.
Sportmogelijkheden vergroten voor mensen met fysieke beperking is het doel. (Foto: Pexels)

NU inschrijven Westfriese Sportveiling!

REGIO - De inschrijvingsperiode voor de eerste Westfriese Sportveiling is verlengd tot 22 januari. Sportverenigingen en sportorganisaties die in aanmerking willen komen voor 2500 euro moeten dus snel zijn, De 1e Westfriese Sportveiling vindt vrijdag 3 april plaats.

Maak kans op 2500 euro

Wie deelneemt aan de Westfriese sportveiling maakt kans op 2500 euro voor jouw club. Boven op dit bedrag is het mogelijk om extra inkomsten te genereren met de verkoop van loten. De sportveiling bestaat uit verschillende onderdelen. Er is een VIP-diner waar clubbestuurders met hun sponsors aan tafel zitten. Naast een goed diner wordt hen een geweldige avond geboden mede dankzij de presentatie van een bekende Nederlander. Per tafel is een speciale gast aanwezig. Direct na het VIP-diner volgt de veiling voor het grote publiek met unieke veilingitems die geveild worden door een ervaren veilingmeester. Ten slotte is er dn loterij, waarvan de loten via de deelnemende verenigingen verkocht worden.

Jury kiest tien beste projecten

Het doel van de Westfriese Sportveiling is mensen met een beperking helpen die door financiële, materiële of logistieke drempels niet kunnen sporten. Sporten helpt mensen met een beperking fysiek maar zeker ook op het sociale en maatschappelijke vlak. Met de opbrengst uit de veiling wordt sport voor deze doelgroep toegankelijker. Naast het hoofddoel worden tien projecten ondersteund. Een jury selecteert de tien beste projecten om deel te nemen aan de Sportveiling.

Loten verkopen

Voor deelname aan de veiling zijn er de volgende voorwaarden. De club is aanwezig bij de informatiebijeenkomst 27 januari 2020 van 19.30 tot 20.30 uur bij Hockeyclub WFHC, Roskam 6 in Zwaag en krijgt gratis begeleiding wat betreft deelname. Ook dient de club een dinertafel tegen kostprijs (275 euro) te verkopen aan clubsponsors. Aan elke tafel schuift een speciale gast aan. Voorts dient de club de sponsors aan te schrijven voor het aandragen van veilingitems en aanwezigheid bij de veilingavond (brieven worden aangeleverd door de organisatie van de sportveiling). Ten slotte neemt de club minimaal 150 loten (à 5 euro) af voor verkoop door leden (vijftig procent van de opbrengst gaat naar de eigen club).

Meer berichten