De jubilerende Konkelkapel verzorgt een feestelijke middag in de Roode Leeuw in Venhuizen.
De jubilerende Konkelkapel verzorgt een feestelijke middag in de Roode Leeuw in Venhuizen. ((Foto: aangeleverd))

Feestorkest De Konkelkapel uit Venhuizen viert vijftigjarig bestaan

VENHUIZEN - Feestorkest De Konkelkapel verzorgt zondag 1 maart van 14.00 tot 17.00 uur een muzikale feestmiddag in café de Roode Leeuw in Venhuizen. Dit alles ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Konkelkapel.

Venhuizers die de naam Konkelkapel noemen, associëren dat in één zin met de voormalige plaatselijke carnavalsvereniging de Konkelaars, die een lange periode het beeld van de jaarlijkse lokale carnavalsfeesten bepaalden. De carnavalsvereniging is er ook de oorzaak van dat op 8 februari 1970 de Konkelkapel door een aantal plaatselijke muzikanten werd opgericht om de carnavalsvereniging muzikaal te ondersteunen. Dat dit gelegenheidsorkest daarna nog vijftig jaar zou voortbestaan had niemand verwacht.

Vandaag de dag verzorgt de Konkelkapel nog met regelmaat optredens in zorgcentra, tijdens jubilea en lokale evenementen (bijvoorbeeld de 40MM). Een groot deel van de originele bezetting speelt nog steeds in de Konkelkapel.

Iedereen is welkom op het feest mee te vieren in de Roode Leeuw, Westeinde 1 in Venhuizen. De toegang is gratis. Meer informatie: Jaap Compas (0228-543100) of via www.konkelkapel.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer berichten