(Foto: Pixabay)

1019 nieuwe patiënten in Nederland

REGIO - Sinds gisteren, 25 maart, zijn 1019 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 7431. Onder hen zijn 2151 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat is is sinds gisteren een stijging van 315. 78 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 434 mensen gemeld als overleden aan de ziekte.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Bekijk via deze link hoeveel positief geteste personen er in jouw regio zijn.

Meer berichten