Kas-kunstenaars on the move in Hoogkarspel

Algemeen
Mandak Azizi, een van de deelnemende kunstenaars.
Mandak Azizi, een van de deelnemende kunstenaars. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG/HOOGKARSPEL - Kunstenaars Roy Valentijn, Aswin Vestjens, Mandak Azizi en Dorian Oudhaarlem zijn zondag 27 september aan het werk. Van 13.00 tot 18.00 uur is een selectie van hun werk te bewonderen op de kunst- en muziektuinmarkt aan de Pastoor Konijnstraat 22 in Hoogkarspel. De markt is binnen de anderhalve-meter-afspraken vrij toegankelijk.

Kas-kunstenaars Roy Valentijn, Aswin Vestjens en Mandak Azizi exposeerden al eerder bij Kunst in de Kas in Zwaag. Ze prijken in het boek ‘Verborgen Kunstenaars beleven de Gouden Eeuw’, ze namen deel aan de virtuele expositie ‘Kunst Coroneske’, ze werden gescout door de curator van Expoost in Hoorn voor de expositie ‘Young Ones’ en ze waren tijdens Cultuurproeverij Hoorn begin deze maand live aan het werk op de Montmartre-locaties. De drie jonge kunstenaars uit de regio besloten de handen ineen te slaan. Samen met de elfjarige Dorian Oudhaarlem organiseren ze 27 september een ‘kunst- en muziektuinmarkt: een evenement waar kunst en muziek samengaan.

Gevarieerd programma

Dorian Oudhaarlem maakt intuïtief werk. Hij laat zich vooral inspireren door de natuur. De abstracte doeken van Aswin Vestjens kenmerken zich door natuurlijke, organische vormen, een helder en rijk kleurgebruik en aparte kleurcombinaties. Deze kunstenaar laat graag aan de toeschouwer over wat die in zijn kunstwerken ziet. Mandak Azizi vluchtte eind 2015 uit Iran. Zijn grote inspirators zijn Van Gogh, Rembrandt en Dali. Hij experimenteert graag met nieuwe schilderstijlen. Roy Valentijn droomt elke dag over waanzinnige vormen en kleuren, waardoor hij in staat is de meest ‘sub fantalistische’ doeken te creëren. Dj Barry Papa treedt deze middag op. Pianist Bo De Myttenaere kruipt achter zijn piano en speelt verschillende klassieke stukken. De band Kitchenware speelt verschillende nummers.

De markt in Hoogkarspel wordt ondersteund door Stichting Kunst in de Kas. Dit multimediale platform geeft kunstenaars met een grote K uit de regio een podium. Kunst in de Kas vult het gat tussen het atelier en het gevestigde galeriecircuit.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda