VIDEO

Video Wienen: ‘Ouders: houd uw kinderen thuis’

Algemeen
Burgemeester Jos Wienen: 'Jongeren, laat je niet opjutten.'
Burgemeester Jos Wienen: 'Jongeren, laat je niet opjutten.' (Foto: YouTube)

HAARLEM - Na een bezoek te hebben gebracht aan Schalkwijk en Haarlem-Noord, richt burgemeester Wienen zich in een videoboodschap niet alleen op jongeren, maar ook op hun ouders. Ook bedankt hij betrokken Haarlemmers voor hun steun de afgelopen dagen.

Rellen Haarlem: videoboodschap Wienen

De burgemeester bracht woensdag een bezoek aan Schalkwijk (Belgiëlaan), de Cronjéstraat en het Marsmanplein. Daarbij sprak hij onder meer met ondernemers. In een videoboodschap spreekt hij over de rellen in Haarlem: “Het is heel ontoelaatbaar dat politie wordt aangevallen en dat ondernemers die het al zo moeilijk hebben in deze tijd, na al maanden dicht te zijn geweest, nu nog bang moeten zijn dat hun zaak eraan gaat. Dat is heel kwalijk.”

Tegelijkertijd roemt de burgemeester de Haarlemmers die de afgelopen dagen een steun voor de stad zijn geweest, bijvoorbeeld door informatie te delen. “Iedereen die meehelpt: hartelijk dank.”

‘Ik reken op u’

Burgemeester Wienen richt zich in de videoboodschap met name op jongeren, maar ook op hun ouders. “Jongeren, laat je niet opjutten. Mensen die dit soort ongeregeldheden organiseren: stop met deze ongein. Maak het allemaal niet nog moeilijker. En ouders: let op waar je kinderen zijn, en hou ze thuis. Samen zorgen we ervoor dat het in onze mooie stad rustig blijft. U kunt op ons rekenen, en ik reken op u.”