De artiesten op het Duinfestival trokken veel aandacht.
De artiesten op het Duinfestival trokken veel aandacht. ((Foto: Leo Tillmans))

Luisteren en genieten op Duinfestival Heemskerk

HEEMSKERK - Joehoe! We mogen mee met de vierde editie van het Duinfestival op zaterdag 24 augustus in de duinen van Heemskerk. Iets te vroeg vertrekken we van huis. Als we naar de startlocatie van het Duinfestival toe fietsen zingt het koor 'Surprising' met stralende zangers en zangeressen uit Uitgeest ons tegemoet. Een mooie start.

Een verslag van een deelneemster

Buttons worden uitgedeeld aan alle deelnemers en na een openingswoordje van Cindy Henneman, Rianne Zomerdijk en Laura Sprengers de oprichters van het Duinfestival, fietsen we met een groep van iets meer dan 50 personen achter Ruud aan naar de eerste stop. Daar vermaken twee danseressen ons goed met hun moderne dans, 'Halte 6'. Die naam snap ik niet, maar het is mooi om naar te kijken, ook al zitten we in de warme zon.

Zij dansen intensief in de warme zon. Knap hoor. En na ons komen er nog groepen voorbij. Een aantal van de deelnemers heeft rugzakken met picknickvoorraad mee.

In de buurt

Ik moet daar maar een beetje bij in de buurt blijven. En dan op naar dr. Anders. Een duo met gitaar en klarinet die verhalende liedjes zingen in een duinpannetje. Hier en daar hoor je het klikken en sissen van blikjes en flessen die opengemaakt worden. Goed drinken is belangrijk vandaag. Dan wordt wel eens tijd om van een optreden in de schaduw te gaan genieten. Een beetje verstopt tussen de bomen vinden we de 'trommelaar', zoals hij zich zelf noemt. Hij kreeg ons in beweging en een aantal van ons ziet hij wellicht terug op les. En weer door. Nu naar Pien.

Zonder versterker

We gingen allemaal dicht bij haar zitten zodat ze kon zingen zonder versterker. Ook zong ze een nummer van Wende Snijder zonder gitaar ondersteuning met veel emotie en gevoel. Erg indrukwekkend. Kippenvel momentje. Even oppassen geblazen voor de tegenliggers die van het strand afkomen en weer voorzichtig op de fiets gestapt richting verhalen verteller Piet Parree en ..' La, la, la.' Ja hoor daar staat de vrolijke Piet in rood/wit geruite blouse ons actief uit te nodigen om vooral op zijn kleedje te komen zitten.

Afwisselingen

Piet vertelt, zingt, vertelt en wij zingen vervolgens ieder refrein mee en groeien in het verhaal. Wow, wat een leuke afwisselingen zo. Nu nog even vlak voor de strandopgang luisteren naar prachtige tweestemmige zangeressen van Cilvilized. Tja en dan ben je wel toe aan een beetje yoga...

Kon je altijd maar zo verrassend naar het strand fietsen. Het strand van Heemskerk, waar vooral veel 'leuke' Heemskerkers en IJmondianen elkaar ontmoeten. Vrijwilligers van het Duinfestival: volgend jaar weer?

Meer berichten